Πολιτική

Πυρ ομαδόν αντιπολίτευσης κατά Τσίπρα με αφορμή τη συνέντευξη του στην ΕΦΣΥΝ

B1F6C30FD7DAEB837B51CBC294A143F9.jpg

Πυρ ομαδόν εξαπέλυσε η αντιπολίτευση κατά του Αλέξη Τσίπρα, με αφορμή την συνέντευξη του πρωθυπουργού στην Εφημερίδα των Συντακτών, κατά την οποία ο κ. Τσίπρας υποστήριξε ότι θα προστατεύσει τα εργασιακά δικαιώματα των Ελλήνων όπως ακριβώς έπραξε με τις συντάξεις και την πρώτη κατοικία.

Πυρ ομαδόν εξαπέλυσε η αντιπολίτευση κατά του Αλέξη Τσίπρα και της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή την συνέντευξη του πρωθυπουργού στην Εφημερίδα των Συντακτών, κατά την οποία ο κ. Τσίπρας υποστήριξε ότι θα προστατεύσει  τα εργασιακά δικαιώματα των Ελλήνων όπως ακριβώς έπραξε με τις συντάξεις και την πρώτη κατοικία.

ΝΔ: Όσο υπερασπίστηκε τις συντάξεις και την πρώτη κατοικία, άλλο τόσο θα υπερασπιστεί και τα δικαιωμάτων των εργαζομένων

« Όλοι οι Έλληνες πλέον γνωρίζουν ότι ο κ. Τσίπρας έκοψε το ΕΚΑΣ από τους συνταξιούχους και παρέδωσε στα ξένα funds και τα δάνεια πρώτης κατοικίας κάτω των 140.000 ευρώ. Επομένως, όλοι καταλαβαίνουν ότι όσο υπερασπίστηκε τις συντάξεις και την πρώτη κατοικία, άλλο τόσο θα υπερασπιστεί και τα δικαιωμάτων των εργαζομένων» και καταλήγει λέγοντας:

«Αλήθεια ο κ. Τσίπρας τολμάει να πει τι έχει συμφωνήσει για τα εργασιακά προκειμένου να παραμείνει στην εξουσία; Τα ψέματα και η ανικανότητα του κ. Τσίπρα δεν έχουν όρια».

ΚΚΕ: Βάζουμε το λύκο να φυλάει τα πρόβατα

Από την πλευρά του το ΚΚΕ προειδοποίησε ότι ο λαός θα πρέπει να αναμένει νέα επίθεση στα εργασιακά και συνδικαλιστικά του δικαιώματα στο πλαίσιο του τρίτου μνημονίου στο οποίο έχει ήδη δεσμευτεί η κυβέρνηση.

« Όταν ο κ. Τσίπρας ισχυρίζεται ότι θα προστατεύσει την εργασία, όπως προστάτευσε τις συντάξεις -τις οποίες τσάκισε- και την πρώτη κατοικία -την οποία παρέδωσε εξ ολοκλήρου στα funds- τότε οι εργαζόμενοι θα πρέπει να αναμένουν νέα επίθεση στα εργασιακά και συνδικαλιστικά τους δικαιώματα που αποτελεί, άλλωστε, επιταγή του κεφαλαίου και δέσμευση της κυβέρνησης και των άλλων κομμάτων στο πλαίσιο του 3ου μνημονίου. Όσο, δε, για τους δήθεν «συμμάχους», το Ευρωκοινοβούλιο και το Διεθνή Οργανισμό Εργασίας, στους οποίους αναφέρεται ο κ. Τσίπρας και οι οποίοι έχουν πρωτοστατήσει στις αντεργατικές ανατροπές, τότε ισχύει αυτό που λέει ο λαός μας «βάζουμε το λύκο να φυλάει τα πρόβατα»”, καταλήγει το σχόλιο του ΚΚΕ.

ΠΑΣΟΚ: Με αυτούς είναι απαραίτητο το λεξικό της μεγάλης εξαπάτησης

Καυστική ανακοίνωση στην οποία κατακεραυνώνει τα λεγόμενα του κου Τσίπρα εξέδωσε και το ΠΑΣΟΚ. Στην ανακοίνωση σημειώνεται ότι έρχεται καταστροφή για τις εργασιακές σχέσεις και τους εργαζόμενους, ενώ καλεί την κυβέρνηση να σεβαστεί τουλάχιστον τη μνημείο των Βενιζέλων και να μην παραδώσει τον έλεγχό του στο Υπερταμείο. 

«Προχθές ο κ. Τσίπρας πανηγύρισε για την πρώτη αξιολόγηση, την ώρα που την ανικανότητα τους την πληρώνουν οι πολίτες με 5,5 δισ. μέτρα.Χθες μίλησε για δίκαιη ανάπτυξη, την ώρα που στο πρώτο πεντάμηνο του 2016 έκλεισαν 2910 περισσότερες επιχειρήσεις από όσες άνοιξαν, με ορατές τις επιπτώσεις για την ανεργία. Σήμερα διαβεβαιώνει ότι θα υπερασπιστεί την εργασία (στη Β’ αξιολόγηση) όπως έπραξε για τις συντάξεις και τους πλειστηριασμούς.

Συμπέρασμα: Έρχεται καταστροφή για τις εργασιακές σχέσεις και τους εργαζόμενους.
Γιατί η δήθεν υπεράσπιση των συντάξεων ήταν μέτρα 2,2 δισ. στο ασφαλιστικό και τα σπίτια παραδίδονται στα ξένα funds.

Με αυτούς είναι απαραίτητο ένα ειδικό λεξικό της ελληνικής γλώσσας. Το λεξικό της μεγάλης εξαπάτησης. Όπου η έννοια της κάθε λέξης θα είναι αντίστροφη.

Υγ: Ας σεβαστούν τουλάχιστον το μνημείο των Βενιζέλων. Είναι ασέβεια η παράδοση του στο ελεγχόμενο από την τρόικα Υπερταμείο. Τώρα να μεταβιβαστεί στην Αυτοδιοίκηση».

Comments

Δημοφιλέστερα


To Top