Ελλάδα

Πύργος: Η πρώτη των πρώτων με 19.561 μόρια

ImageHandler.ashx?m=AnchoredFit&f=Ly8xMC

«Είμαι πολύ ικανοποιημένη και ανακουφισμένη…» δηλώνει χαρακτηριστικά η Βάσια Κατσίγιαννη, η μαθήτρια του 2ου Λυκείου Πύργου που φέτος, με τα 19.561 μόρια που συγκέντρωσε στις Πανελλαδικές Εξετάσεις, είναι η πρώτη των πρώτων επιτυχόντων από την Ηλεία.

Στόχος και όνειρό της ήταν η Ιατρική και η βαθμολογία της, της εξασφαλίζει μια θέση εκεί. 

Η φετινή χρονιά ήταν δύσκολη και «περίεργη» για τους υποψήφιους, αφού συμμετείχαν στις Πανελλαδικές με το νέο σύστημα εξετάσεων. Το θέμα της Έκθεσης, στην έναρξη της Πανελλαδικών, δημιούργησε ανάμεικτα συναισθήματα στους υποψήφιους, με τους εκπαιδευτικούς να εκφράζουν φόβους για την απόδοση των μαθητών.

Για τη Βάσια όμως, η έκθεση ήταν το μάθημα που της έδωσε ώθηση -όπως η ίδια λέει- κάνοντας έτσι καλή αρχή στις Πανελλαδικές και μια ακόμα καλύτερη συνέχεια στα επόμενα μαθήματα, γράφοντας 20άρια στα περισσότερα μαθήματα.

«Ήταν μια ιδιαίτερη χρονιά φέτος, από άποψη συναισθημάτων. Μέσα από την προετοιμασία για τις Πανελλαδικές εξετάσεις, δέθηκα περισσότερο με τους συμμαθητές μου, με τους καθηγητές μου στο φροντιστήριο και με την οικογένειά μου. Συνειδητοποίησα επίσης πως, όσο καλά κι αν είσαι προετοιμασμένος, αν πας με άγχος στις εξετάσεις, δεν πετυχαίνεις τίποτα. Πρέπει να πας με ηρεμία και  με πίστη στον εαυτό σου και στις δυνατότητες σου», σχολίασε η Βάσια, δηλώνοντας παράλληλα «δικαιωμένη» για τους κόπους και τις προσπάθειες των τελευταίων ετών και δη τους τελευταίων μηνών, αφού περιόρισε μεν εξόδους και ψυχαγωγία, αλλά δεν κλείστηκε μέσα στο σπίτι.

Αντίθετα, μοίρασε σωστά το χρόνο σε διάβασμα και δραστηριότητες που μπορούν να βοηθήσουν τα παιδιά να ξεκουραστούν και να εκτονωθούν. Με το αποτέλεσμα να δικαιώνει πλήρως την προσπάθεια, δεν παραλείπει να ευχαριστήσει όλους εκείνους που την βοήθησαν να φτάσει στο στόχο της. 

«Αν αγαπάς αυτό που κάνεις, βρίσκεις λύση…»

Η δύσκολη οικονομική συγκυρία που διέρχεται η χώρα και το κύμα μετανάστευσης των νέων επιστημόνων στο εξωτερικό, δεν φοβίζει τη Βάσια, γιατί η Ιατρική είναι κάτι που αγαπά και αυτό είναι το πιο σημαντικό «όπλο» για την ίδια. «Όσο δύσκολη κι αν είναι η κατάσταση, αν είσαι αποφασισμένος και αγαπάς αυτό που κάνεις, θα την βρεις τη λύση. Το εξωτερικό δεν το σκέφτομαι σε πρώτη φάση. Όλοι οι νέοι φεύγουν για το εξωτερικό και δυστυχώς, κανείς δεν προσφέρει στη χώρα του πλέον. Αν μετά από δέκα χρόνια που αποφοιτήσω εξακολουθούν να είναι έτσι τα πράγματα, κι αφού προσπαθήσω εδώ και δω ότι δεν υπάρχει καμία άλλη διέξοδος, τότε θα σκεφτώ το εξωτερικό», σχολιάζει τέλος η Βάσια, που πια, εκτός από την ξεκούραση και τις βόλτες του καλοκαιριού, σκέφτεται να «ξεσκονίσει» και πάλι το πιάνο της, αφού η μουσική είναι μια ακόμα μεγάλη της αγάπη, την οποία είχα βάλει για λίγο στην άκρη λόγω των Πανελλαδικών.

Πηγή: patrisnews

Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε όλη την έκτακτη επικαιρότητα πρώτοι!

Aποστολή

Ακολουθήστε μας στα

Comments

Δημοφιλέστερα


To Top