Διεθνή

Ράιαν: Θα ψηφίσω Τραμπ για πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών

BF3059D875A278ED21568A73C1FD69AB.jpg

Ο Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων, ο οποίος στο παρελθόν είχε εκφράσει αμφιβολίες για τον μεγιστάνα υποψήφιο, δήλωσε βέβαιος πως ο Ντόναλντ Τραμπ θα βοηθήσει τους Ρεπουμπλικάνους να κάνουν πράξη το πολιτικό τους πρόγραμμα.

Την πρόθεσή του να ψηφίσει τον Ντόναλντ Τραμπ στις προεδρικές εκλογές των Ηνωμένων Πολιτειών το ερχόμενο φθινόπωρο γνωστοποίησε ο Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων Πολ Ράιν, δίνοντας τέλος στη διάσταση που είχε προκαλέσει πριν λίγες εβδομάδες, όταν είχε αποφύγει στηρίξει την υποψηφιότητα Τραμπ.

Ο κ. Ράιαν, ο οποίος στο παρελθόν είχε πει ότι δεν ήταν «έτοιμος» να υποστηρίξει τον μεγιστάνα υποψήφιο, δηλώνει τώρα βέβαιος πως ο κ. Τραμπ θα βοηθήσει τους Ρεπουμπλικάνους να κάνουν πράξη το πολιτικό τους πρόγραμμα.

«Έχουμε περισσότερο κοινό τόπο παρά διαφωνίες», έγραψε ο κ. Ράιν, ο ανώτερος εκλεγμένος Ρεπουμπλικάνος πολιτικός, σε άρθρο γνώμης που υπογράφει σε εφημερίδα της ιδιαίτερης πατρίδας του στο Ουισκόνσιν.

Τις τελευταίες εβδομάδες η ηγεσία του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος έχει αρχίσει να γεφυρώνει τις διαφορές που έχει με το στρατόπεδο Τραμπ, με δεδομένο ότι ο δισεκατομμυριούχος επιχειρηματίας έχει πλέον εξασφαλίσει τον απαραίτητο αριθμό αντιπροσώπων ώστε να λάβει το προεδρικό χρίσμα στο κομματικό συνέδριο τον Ιούλιο.

Την ίδια στιγμή, σκληρή επίθεση στον κ. Τραμπ εξαπέλυσε η επικρατέστερη για το χρίσμα των Δημοκρατικών, Χίλαρι Κλίντον, χαρακτηρίζοντας τυχόν εκλογή του μεγιστάνα ως «ιστορικό λάθος».

«Από πλευράς ιδιοσυγκρασίας είναι ακατάλληλος να έχει ένα αξίωμα που απαιτεί γνώσεις, σταθερότητα και τεράστια υπευθυνότητα», είπε η κ. Κλίντον, σε ομιλία της στην Καλιφόρνια. «Αυτός δεν είναι κάποιος που θα πρέπει να έχει τους κωδικούς για τα πυρηνικά [όπλα]».

Η πρώην υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ στάθηκε και στο μέτωπο της εξωτερικής πολιτικής, χαρακτηρίζοντας τις προτάσεις του κ. Τραμπ ως «επικίνδυνα ασυνάρτητες».

Comments

Δημοφιλέστερα

To Top