Πολιτική

Ραντεβού Τσίπρα με Κουτσούμπα, Γεννηματά και Μητσοτάκη για εκλογικό νόμο και Σύνταγμα

9A236310F07DFB766BB17C5E266BD34A.jpg

Ο πρωθυπουργός έχει ήδη συναντηθεί με τον κυβερνητικό εταίρο Πάνο Καμμένο.

Το γύρο συναντήσεων που έχει με τους πολιτικούς αρχηγούς με αντικείμενο τη συνταγματική αναθεώρηση και τον εκλογικό νόμο συνεχίζει σήμερα Πέμπτη ο Αλέξης Τσίπρας.

Σε εξέλιξη είναι από τις 12:00 το μεσημέρι η συνάντηση με τον γενικό γραμματέα του ΚΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπα.

Η στήριξη του ΚΚΕ θεωρείται κρίσιμη, καθώς για να εφαρμοστεί ο νέος εκλογικός νόμος η κυβέρνηση χρειάζεται ενισχυμένη πλειοψηφία τουλάχιστον 200 εδρών. Με απλή πλειοψηφία, οι αλλαγές θα εφαρμοστούν στις μεθεπόμενες κάλπες.

Ο ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζει τη λύση της απλής αναλογικής, αλλά εξετάζει τη λύση του μπόνους εδρών στο πρώτο κόμμα εφόσον συγκεντρώσει πάνω από ένα ποσοστό της λαϊκής ψήφου.

«Επιδιώκουμε οι αλλαγές στον εκλογικό νόμο και το Σύνταγμα να στηρίζονται στις ευρύτερες δυνατές συναινέσεις», δήλωσε μέσω Twitter ο κ. Τσίπρας.

Στις 16:00 το απόγευμα θα συναντηθεί με την πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά και δύο ώρες μετά, στις 18:00, θα συναντηθεί με τον αρχηγό της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκο Μητσοτάκη.

Την Παρασκευή έχουν προγραμματιστεί συναντήσεις με τον επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρο Θεοδωράκη, στις 10:00 το πρωί, και με τον πρόεδρο της Ένωσης Κεντρώων Βασίλη Λεβέντη, στις 12:00 το μεσημέρι.

Άγνωστος παράγοντας παραμένει και η Χρυσή Αυγή, που δεν έχει κληθεί να συμμετάσχει στις διαβουλεύσεις των πολιτικών αρχηγών.

Comments

Δημοφιλέστερα

To Top