Οικονομία

Ρέγκλινγκ: Την ερχόμενη εβδομάδα η εκταμίευση της υποδόσης

ImageHandler.ashx?m=AnchoredFit&f=Ly8xMC

Παραγωγικό έτος χαρακτήρισε 2015, με την Ελλάδα να είναι η κύρια πρόκληση του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Στήριξης ο Κλάους Ρέγκλινγκ στο πλαίσιο της υιοθέτησης του συμπληρωματικού μνημονίου που αντικαθιστά το μνημόνιο του Αυγούστου από το Eurogroup στο Λουξεμβούργο. 

Η «άκαρπη έρευνα εναλλακτικών της κυβέρνησης» (όπως την χαρακτήρισε) που οδήγησε στην επιβολή κεφαλαιακών ελέγχων, κατέστρεψε την θετική πρόοδο που είχε γίνει και οδήγησε στη σύναψη του τρίτου προγράμματος ύψους 86 δις. 

Με την ολοκλήρωση των προαπαιτούμενων και παρά τις ελάχιστες διαφορές που μένουν, στην αυριανή συνεδρίαση του ΔΣ του ESM, αναμένεται να αποφασιστεί η διάθεση της επόμενης δόσης ύψους 10.3 δις στην Ελλάδα, και εντός της επόμενης εβδομάδας να γίνει η πρώτη εκταμίευση της υποδόσης ύψους 7.5 δις.

Ενδεικτικό για το μέγεθος βοήθειας είναι το γεγονός πως σύμφωνα με τον Διευθυντή του μηχανισμού στήριξης, εάν διατεθεί όλη η χρηματοδότηση προς την Ελλάδα του τρίτου προγράμματος, τότε ο ESM θα κατέχει τα 2/3 του ελληνικού χρέους. 

Τέλος «success story» χαρακτήρισε τη Κύπρο ο Διευθυντής του Μηχανισμού, μαζί με τις άλλες χώρες που ολοκλήρωσαν το πρόγραμμα προσαρμογής, σε αντίθεση με την Ελλάδα. 

Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε όλη την έκτακτη επικαιρότητα πρώτοι!

Aποστολή

Ακολουθήστε μας στα

Comments

Δημοφιλέστερα


To Top