Διεθνή

Ρέντσι: Δεν λέμε ότι κερδίσαμε, αλλά υπάρχουν θετικά και αρνητικά για όλους

renzi-656x410.jpg

«Δεν λέμε ότι κερδίσαμε, αλλά υπάρχουν θετικά και αρνητικά αποτελέσματα για όλους», δήλωσε πριν από λίγο ο ιταλός πρωθυπουργός Ματτέο Ρέντσι, σχολιάζοντας τα αποτελέσματα του πρώτου γύρου των δημοτικών εκλογών.

Ο ιταλός πρωθυπουργός αναγνώρισε ότι η επίδοση της κεντροαριστεράς στη Νάπολη ήταν κάκιστη και πρόσθεσε ότι πρόκειται σύντομα να ορίσει έκτακτο, προσωρινό «επίτροπο και διαχειριστή» του Δημοκρατικού Κόμματος σ’ αυτή τη μεγαλούπολη του ιταλικού νότου.

Σε ό,τι αφορά την Ρώμη ο Ρέντσι τόνισε ότι ο υποψήφιός του, ο Ρομπέρτο Τζακέτι, ο οποίος περνά στον δεύτερο γύρο με το 24% των ψήφων, «πέτυχε σχεδόν ένα θαύμα», δεδομένης της κακοδιαχείρισης και των σκανδάλων των περασμένων ετών.

Σχετικά με το Μιλάνο -όπου ο κεντροαριστερός υποψήφιος Μπέπε Σάλα ουσιαστικά ισοψήφησε με τον κεντροδεξιό Στέφανο Παρίζι- ο επικεφαλής της ιταλικής κυβέρνησης θεωρεί ότι «υπάρχουν μεγάλες πιθανότητες να κερδηθεί ο δήμος στις 19 Ιουνίου».

Ο Ματτέο Ρέντσι αναγνώρισε ότι «το Δημοκρατικό Κόμμα έχει κάποια προβλήματα, τα οποία θα πρέπει να αντιμετωπισθούν», αλλά πρόσθεσε ότι «οι περισσότεροι υποψήφιοι της κεντροαριστεράς εξασφάλισαν χθες ποσοστό που ξεπερνά το 40% και αυτό πρέπει να ληφθεί υπόψη».

Σύμφωνα με πολλούς παρατηρητές πάντως, το κύριο πρόβλημα που θα πρέπει να αντιμετωπίσουν οι «Δημοκρατικοί», ενόψει του δεύτερου γύρου, είναι η δυσκολία προσέγγισης ψηφοφόρων άλλων πολιτικών χώρων. Αυτό είναι απολύτως απαραίτητο για να καταφέρουν να ξεπεράσουν το 50% των προτιμήσεων και να εκλέξουν δημάρχους στις μεγάλες πόλεις.

Comments

Δημοφιλέστερα


To Top