Οικονομία

Reuters: Η ΕΚΤ δύσκολα θα εγκρίνει επαναφορά του waiver

ImageHandler.ashx?m=AnchoredFit&f=Ly8xMC

Ως απίθανο χαρακτηρίζουν το ενδεχόμενο η ΕΚΤ να εγκρίνει στην αυριανή της συνεδρίαση την επαναφορά του waiver, πηγές της τράπεζας σε δηλώσεις τους στο Reuters.

Αιτία το γεγονός ότι ελληνική κυβέρνηση και θεσμοί δεν έχουν κατορθώσει να συμφωνήσουν σε όλα και ως εκ τούτου να υπάρξει ολοκλήρωση της αξιολόγησης.

Οι ελληνικές τράπεζες και όχι μόνο περιμένουν με αγωνία την αυριανή συνεδρίαση της ΕΚΤ, καθώς ενδεχόμενο επιστροφής του waiver θα σημάνει πρόσβαση σε φθηνό δανεισμό.

Μάλιστα σε σημερινή της ανάλυση η Bank of America Merill Lynch υποστήριξε ότι η επαναφορά του waiver σημαίνει ότι οι ελληνικές τράπεζες για πρώτη φορά θα έχουν πρόσβαση σε δανεισμό με μηδενικά επιτόκια, ενώ βάσει των υπολογισμών των αναλυτών της BofA διαθέτουν ενέχυρα (collaterals) αρκετά ώστε να αντλήσουν έως και 27 δισ. ευρώ από τις δημοπρασίες (TLTROs) που πραγματοποιεί η ΕΚΤ.

Μία εκ των πηγών που μίλησε στο Reuters τόνισε ότι η επαναφορά του waiver θα λάβει χώρα μόνο όταν υπάρξει πλήρης συμφωνία μεταξύ Ελλάδας και θεσμών, κάτι το οποίο δεν αποκλείεται να συμβεί την επόμενη εβδομάδα όταν υπάρχει τακτική συνεδρίαση του EuroWorking Group, προκειμένου να προετοιμαστεί το τακτικό Eurogroup που πραγματοποιείται στις 16 Ιουνίου.

Πηγή: Newmoney.gr

Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε όλη την έκτακτη επικαιρότητα πρώτοι!

Aποστολή

Ακολουθήστε μας στα

Comments

Δημοφιλέστερα


To Top