Οικονομία

Reuters: Πρόσβαση των ελληνικών τραπεζών στη φθηνή χρηματοδότηση αποφασίζει η ΕΚΤ

ImageHandler.ashx?m=AnchoredFit&f=Ly8xMC

Την αποκατάσταση της πρόσβασης των ελληνικών τραπεζών στη φθηνή χρηματοδότηση «πολύ σύντομα» θα εξετάσει η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, όπως δήλωσε σήμερα ο πρόεδρός της Μάριο Ντράγκι, μιλώντας στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων του Ευρωκοινοβουλίου. Σύμφωνα με το Reuters  αυτή η απόφαση είναι πιθανό να ληφθεί ακόμη και αύριο, Τετάρτη, κατά τη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΚΤ, ωστόσο, ο Μάριο Ντράγκι ξεκαθάρισε πως η Ελλάδα θα πρέπει να εκπληρώσει και άλλους όρους για να μπει στην αγορά αξιογράφων.

Η ανάκτηση της πρόσβασης στη φθηνή χρηματοδότηση για τις ελληνικές τράπεζες, μετά από ένα χρόνο, θα ήταν, σχολιάζει το Reuters, «ένα μεγάλο βήμα προς την εξομάλυνση για μια οικονομία που βαραίνουν οι έλεγχοι κεφαλαίων και οι επιπτώσεις της δημοσιονομικής προσαρμογής στο πλαίσιο του προγράμματος δανεισμού της».

Ο Ντράγκι πρόσθεσε πάντως ότι η Ελλάδα θα πρέπει να εκπληρώσει περαιτέρω όρους πριν να είναι σε θέση να συμπεριληφθεί στις αγορές αξιογράφων ύψους 80 δισεκατομμυρίων ευρώ σε μηναία βάση, κυρίως κρατικών ομολόγων.

Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε όλη την έκτακτη επικαιρότητα πρώτοι!

Aποστολή

Ακολουθήστε μας στα

Comments

Δημοφιλέστερα

To Top