Πολιτική

Ρήγας: Το μόνο που απομένει στη ΝΔ είναι η ανόητη και εκβιαστική τακτική

rigas3-735x459.jpg

Η ΝΔ βρίσκεται σε στρατηγικό αδιέξοδο διότι όλο το προηγούμενο διάστημα υιοθέτησε ένα πολιτικό σχέδιο που στηριζόταν στην αποτυχία της αξιολόγησης και την «αριστερή παρένθεση», ανέφερε ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτης Ρήγας σε συνέντευξη που παραχώρησε νωρίτερα σήμερα στην τηλεόραση του «Σκάι».

«Η ΝΔ το τελευταίο διάστημα έχει υιοθετήσει ένα πολιτικό σχέδιο το οποίο μιλάει για οικονομική δυσκολία, αντιδημοκρατική εκτροπή και καταλήγει με κοινωνική ένταση. Όλο αυτό δεν της βγαίνει. Και δεν της βγαίνει γιατί όλο αυτό τον καιρό έχει βρεθεί σε στρατηγικό αδιέξοδο», ανέφερε ο Παναγιώτης Ρήγας σημειώνοντας ότι η αξιολόγηση έκλεισε και έχει δρομολογηθεί το ζήτημα του χρέους.

«Μιλούσαν για βιωσιμότητα του χρέους ενώ αντιθέτως όλοι πλέον παραδέχονται ότι το χρέος δεν είναι βιώσιμο. Ταυτόχρονα έχει ανοίξει μια μεγάλη συζήτηση σε επίπεδο Ευρώπης. Υπάρχει αλλαγή στάσης κυβερνήσεων, όπως η διαφαινόμενη αλλαγή στην Ισπανία, και αλλαγή στάσης όσον αφορά το ζήτημα του χρέους. Τα μέτρα που ψηφίσαμε ήταν για εμάς δύσκολα αλλά από την άλλη πλευρά ήταν μια επιλογή συνειδητή που έχει τ’ αποτελέσματα της, όπως το ότι δεν είμαστε πια μόνοι σε επίπεδο Ευρώπης. Τα πλεονάσματα θα βγούνε και θέλω να σας θυμίσω αυτό που συμφωνήθηκε για το χρέος. Το 15% του ΑΕΠ θα πρέπει να είναι το όριο για τις συνολικές δαπάνες εξυπηρέτησης του», είπε ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ.

Ερωτηθείς για τη συγκέντρωση του «Παραιτηθείτε», ο Π. Ρήγας είπε πως ήταν μία μικρή συγκέντρωση. «Έχει δικαίωμα ο καθένας να διαδηλώσει. Όμως το θέμα είναι πως αξιοποιείται. Η ΝΔ προσπάθησε να το αξιοποιήσει με δημόσια στήριξη από πολλά επιφανή της στελέχη. Προσπαθεί να προσαρμόσει την πραγματικότητα στο σχέδιο της. Η ανόητη και εκβιαστική τακτική, είναι το μόνο που απομένει στη ΝΔ καθώς όλα τα προηγούμενα σχέδια της έχουν χρεοκοπήσει. Στόχος τους είναι η «αριστερή παρένθεση» και η παραμονή του παλαιού πολιτικού συστήματος», ανέφερε ο γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ.

Αναφερόμενος στις εξελίξεις στην Ευρώπη, ο κ. Ρήγας επισήμανε ότι το Brexit είναι το τρίτο μεγάλο μετά την οικονομική κρίση, τη λιτότητα και το προσφυγικό. «Αυτή τη στιγμή η Ευρώπη πληρώνει τα επιχείρια όλης αυτής της πολιτικής που είχε ακολουθήσει και κυρίως από τις συντηρητικές κυβερνήσεις», ανέφερε ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ. «Αυτή η αποσύνθεση στην οποία οδηγείται η Ευρώπη πρέπει να αφυπνίσει όλες αυτές τις δυνάμεις οι οποίες θέλουν μια Ευρώπη ενοποιημένη και θέλουν και μια Ευρώπη η οποία θα επανέλθει στις βασικές αρχές και αξίες της ίδρυσης της», είπε ο κ. Ρήγας και προσέθεσε: «Φαίνεται ότι το σχέδιο της Ευρώπης των δύο ταχυτήτων υπάρχει στο πίσω μέρος του μυαλού τους. Οι προοδευτικές δυνάμεις της νότιας Ευρώπης το αντιλαμβάνονται αυτό και αφυπνίζονται».

Αναφερόμενος στον αναπτυξιακό νόμο, ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι η κυβέρνηση παρέλαβε μια χαοτική κατάσταση για να σημειώσει: «6,6 δισ. τα οποία δεν είχαν δοθεί από παλιά. Είχαν δοθεί μόνο στο 4,2 των επενδυτικών σχεδίων το 43,6% των συνολικών ενισχύσεων».

Για το φορολογικό και το ασφαλιστικό, υπογράμμισε ότι το ασφαλιστικό δεν είναι μόνο τα μέτρα του 1% που έπρεπε να πάρει η χώρα με βάσει τη συμφωνία. «Είχαμε και ένα ασφαλιστικό το οποίο δεν ήτανε βιώσιμο», είπε και προσέθεσε ότι «οι αγρότες και οι μικρομεσαίοι που δεν μπορούσαν να εκπληρώσουν τις οφειλές τους έχουν πλέον μια δυνατότητα διαφορετική» και επίσης ωφελούνται μέσα από αυτή τη διαδικασία και νέοι άνθρωποι οι οποίοι δεν μπορούσαν να μπουν στην αγορά εργασίας.

Comments

Δημοφιλέστερα


To Top