Ελλάδα

Ρήμαζαν τις κεραίες κινητής τηλεφωνίας στην Εύβοια

ImageHandler.ashx?m=AnchoredFit&f=Ly8xMC

Αιτία για τις συχνές διακοπές στις επικοινωνίες των κινητών τηλεφώνων σε διάφορες περιοχές της Βόρειας Εύβοιας, ήταν μια οργανωμένη σπείρα που λεηλατούσε τους συσσωρευτές από τους σταθμούς βάσης των κεραιών των εταιρειών! Η ομάδα εξαρθρώθηκε από τους αστυνομικούς του τμήματος Ιστιαίας, που συνέλαβαν έναν 15χρονο και τον 22χρονο ιδιοκτήτη μιας μάντρας σκραπ, ενώ αναζητούν ακόμη τον 42χρονο αρχηγό και έναν άγνωστο συνεργό του. 

Από τις 12 Φεβρουαρίου, οι δράστες είχαν διαπράξει συνολικά οκτώ κλοπές συσσωρευτών και μία απόπειρα σε περιοχές της Ιστιαίας, της Αιδηψού και της Λίμνης, όπου δρούσαν βάσει οργανωμένου σχεδίου υπό την καθοδήγηση του 42χρονου. Στο διάστημα αυτό, είχαν αρπάξει τουλάχιστον 100 συσσωρευτές κεραιών συνολικής αξίας άνω των 10.000 ευρώ και τους είχαν πουλήσει στη μάντρα του 22χρονου. Τα μέλη της σπείρας κινούνταν με το Ι.Χ. αυτοκίνητο του 42χρονου και με ένα αγροτικό φορτηγάκι, εντόπιζαν τις θέσεις που ήταν εγκατεστημένοι οι σταθμοί βάσης των κεραιών, παραβίαζαν με αιχμηρά αντικείμενα τους οικίσκους στους οποίους ήταν τοποθετημένοι οι συσσωρευτές και αφού τους αφαιρούσαν, διέφευγαν από αγροτικούς και δασικούς δρόμους. Στη συνέχεια, έκρυβαν τη λεία τους σε αγροτικές περιοχές για να αποφύγουν τυχόν ελέγχους και τα μετέφεραν σε άλλο χρόνο εκεί όπου θα την πωλούσαν. 

Μέρος των κλοπιμαίων βρήκαν οι αστυνομικοί σε μια θαμνώδη έκταση που συνορεύει με τη μάντρα συλλογής μετάλλων του 22χρονου, αλλά και σε μια αγροτική περιοχή της Ιστιαίας. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Χαλκίδας, τους ασκήθηκε δίωξη κατά περίπτωση για σύσταση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, διακεκριμένες κλοπές και αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος και παραπέμφθηκαν στην ανακρίτρια για να απολογηθούν. Η έρευνα συνεχίζεται για να εξακριβωθεί τυχόν εμπλοκή και άλλων μελών στη σπείρα και αν έχουν διαπράξει και άλλες κλοπές. 

Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε όλη την έκτακτη επικαιρότητα πρώτοι!

Aποστολή

Ακολουθήστε μας στα

Comments

Δημοφιλέστερα

To Top