Ελλάδα

Ρόδος: Συνεχίζεται η μάχη με την πυρκαγιά που ξεκίνησε από σπινθήρα

ImageHandler.ashx?m=AnchoredFit&f=ZmlsZX

Συνεχίζεται για δεύτερη ημέρα η μάχη των πυροσβεστών στη νότια Ρόδο προκειμένου να θέσουν υπό έλεγχο τη φωτιά που ξέσπασε το μεσημέρι του Σαββάτου κοντά στο χωριό Απολακκιά.

Όπως δήλωσε το πρωί της Κυριακής ο υπαρχηγός της πυροσβεστικής Α. Σερεντέλλος «ακόμα δεν είμαστε σε μερικό έλεγχο, ευελπιστούμε μέσα στην ημέρα να μπορέσουμε να φτάσουμε σε αυτό το σημείο».

2547381.jpg

2547362.jpg

Τη μάχη με τις φλόγες δινουν 22 οχήματα με δεκάδες πυροσβέστες, 50 άτομα πεζοπόρο τμήμα ενώ από αέρος επιχειρούν με το πρώτο φως της ημέρας δύο αεροσκάφη τα οποία στη συνέχεια θα συνδράμουν πέντε ελικόπτερα.

Η φωτιά, σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Ρόδου Αγαπητό Παλλά, προκληθηκε από σπινθήρα θεριστικής μηχανής, όπως παραδέχθηκε κατά το dimokratiki.gr στο ανακριτικό της πυροσβεστικής και ο γεωργος που θέριζε το χωράφι του.

2547385.jpg

Ήδη, πάντως, οι φλόγες έχουν προλάβει να καταστρέψουν χιλιάδες στρέμματα δάσους και χορτολιβαδικής έκτασης αλλά και στάβλους, γεωργικά μηχανήματα, αποθήκες και κήπους.

Ήταν τέτοια η ένταση της φωτιάς το Σάββατο και οι καπνοί που προκλήθηκαν ώστε χρειάστηκε για προληπτικούς λόγους να εκκενωθούν τα χωριά Απολακκιάς και Ίστριος.

2547361.jpg

2547379.jpg

Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε όλη την έκτακτη επικαιρότητα πρώτοι!

Aποστολή

Ακολουθήστε μας στα

Comments

Δημοφιλέστερα


To Top