Διεθνή

Ρωσία: Χωρίς εκπτώσεις η πώληση φυσικού αερίου στην Ουκρανία

36CC68BD24DF65C3FD4C70E9F6A36C2A.jpg

Σύμφωνα με προσωρινές εκτιμήσεις, οι τιμές για το αέριο δεν θα είναι πάνω από τις τιμές της αγοράς. Επομένως, δεν υπάρχει λόγος να υπάρξει έκπτωση στο αέριο για την Ουκρανία.

Ο Ρώσος υπουργός Ενέργειας, Αλεξάντερ Νόβακ, δήλωσε ότι η τιμή του φυσικού αερίου για την Ουκρανία στο τρίτο τρίμηνο θα βασισθεί στον τύπο της σύμβασης που υπογράφτηκε από τις δύο χώρες.

«Σύμφωνα με προσωρινές εκτιμήσεις, οι τιμές για το αέριο δεν θα είναι πάνω από τις τιμές της αγοράς. Επομένως, δεν υπάρχει λόγος να υπάρξει έκπτωση στο αέριο για την Ουκρανία», δήλωσε χθες ο Νόβακ σε συνέντευξη που έδωσε στον τηλεοπτικό σταθμό Russia 24. Προηγουμένως, η ουκρανική ενεργειακή εταιρεία Naftogaz αρνήθηκε να αγοράσει ρωσικό αέριο στην τιμή των 177 δολαρίων ανά χίλια κυβικά μέτρα, αναφέροντας το γεγονός ότι η τιμή είναι υψηλότερη από αυτή που προσφέρεται στην Ευρώπη.

Ο Νόβακ σημείωσε ότι ο τύπος για τη διαμόρφωση της τιμής του αερίου περιλαμβάνει την τιμή του πετρελαίου και των πετρελαϊκών προϊόντων για μία περίοδο αρκετών τριμήνων. «Οι σχετικοί υπολογισμοί για το τρίτο τρίμηνο θα γίνουν στο τέλος του μήνα», πρόσθεσε.

Comments

Δημοφιλέστερα

To Top