Ελλάδα

Ρουκετοπόλεμος δια νόμου στο εξής στη Χίο

4BD3B3498D01868A9E76AB391209EB8A.jpg

Νομιμοποιείται το έθιμο μέσω τροπολογίας Μηταράκη. Με Υπουργική απόφαση θα καθοριστούν οι κανόνες.

Και με τη βούλα του νόμου θα επιτρέπεται στο εξής ο διάσημος ρουκετοπόλεμος στη Χίο, μετά την απόφαση του Υπουργού Εσωτερικών, Παναγιώτη Κουρουμπλή, να κάνει δεκτή τροπολογία του βουλευτή της ΝΔ, Νότη Μηταράκη, με την οποία δίνεται η νομοθετική εξουσιοδότηση στους αρμόδιους υπουργούς να καθορίσουν τους κανόνες.

«Θα συμφωνούσα με τη βουλευτική τροπολογία, που αφορά στα έθιμα. Υπάρχει μια τροπολογία βουλευτική, που θα μπορούσε από μας, να γίνει δεκτή, γιατί εξουσιοδότηση δίνει, να καθορίζονται κανόνες, πως οργανώνονται οι εκδηλώσεις, που αφορούν σε εθνικά και λαϊκά έθιμα», σημείωσε χαρακτηριστικά ο κος Κουρουμπλής, ενσωματώνοντας τη σχετική τροπολογία σε νομοσχέδιο του Υπουργείου Οικονομικών, το οποίο θα εισαχθεί προς ψήφιση την επόμενη εβδομάδα.

Σύμφωνα με την τροπολογία του κου Μηταράκη, η οποία κατατέθηκε για να καθορίσει ένα σαφές νομικό πλαίσιο προκειμένου όπως είπε «ένα έθιμο εκατοντάδων ετών να μη γίνεται κάθε χρόνο ψιλονόμιμα – ψιλοπαράνομα δημιουργώντας θέματα ασφαλείας», δίνεται στους αρμόδιους υπουργούς η εξουσιοδότηση να νομοθετήσουν κανόνες και κανόνες ασφαλείας, να ορίσουν έναν φορέα υλοποίησης και τις προδιαγραφές, ώστε να μπορεί να συνεχιστεί το έθιμο που αποτελεί παράδοση αιώνων, αλλά σε σωστό μέγεθος, ασφάλεια και μέτρα προστασίας.

Η εν λόγω τροπολογία υπερψηφίστηκε στην Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής και πλέον αναμένεται η ψήφισή της στην Ολομέλεια, προκειμένου να αποτελέσει νόμο του κράτους, νομιμοποιώντας έτσι και τον φαντασμαγορικό ρουκετοπόλεμο στη Χίο.

Comments

Δημοφιλέστερα

To Top