Ελλάδα

«Σαφάρι» της οικονομικής αστυνομίας σε μπαρ και εστιατόρια

tameiaki-735x459.jpg

Μεγάλο αριθμό ελέγχων σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος (μπαρ, εστιατόρια κ.λπ.), σε διάφορες περιοχές της Αττικής και της Χαλκιδικής, πραγματοποίησε η οικονομική αστυνομία, το διήμερο 25 και 26 Ιουνίου, για την εφαρμογή της φορολογικής, ασφαλιστικής και αγορανομικής νομοθεσίας.

Στο πλαίσιο των ελέγχων, διαπιστώθηκαν 22 παραβάσεις της ασφαλιστικής και πέντε παραβάσεις της φορολογικής νομοθεσίας και συγκεκριμένα:

Στην Αττική

Σε παραλιακό κατάστημα – μπαρ στη Νοτιοανατολική Αττική, βρέθηκαν να απασχολούνται τέσσερις εργαζόμενοι, οι οποίοι δεν ήταν καταχωρημένοι στους πίνακες προσωπικού. Σε παραλιακό κατάστημα – μπαρ στη Νοτιοανατολική Αττική, βρέθηκαν να απασχολούνται τέσσερις εργαζόμενοι, χωρίς να επιδειχθούν οι σχετικοί πίνακες προσωπικού. Σε εστιατόριο στη Νοτιοανατολική Αττική, διαπιστώθηκαν τρεις παραβάσεις της ασφαλιστικής – εργατικής νομοθεσίας. Σε εστιατόριο στη Νοτιοανατολική Αττική, διαπιστώθηκαν δύο παραβάσεις της ασφαλιστικής – εργατικής νομοθεσίας. Σε εστιατόριο στη Νοτιοανατολική Αττική, διαπιστώθηκαν τρεις παραβάσεις της ασφαλιστικής – εργατικής νομοθεσίας. Σε εστιατόριο στη Γλυφάδα, διαπιστώθηκε να απασχολούνται 11 εργαζόμενοι να επιδειχθούν οι σχετικοί πίνακες προσωπικού. Σε εστιατόριο στο Χαλάνδρι, διαπιστώθηκε η μη έκδοση μίας απόδειξης λιανικών συναλλαγών συνολικού ύψους 95,40 ευρώ, ενώ βεβαιώθηκαν και δύο παραβάσεις της ασφαλιστικής – εργατικής νομοθεσίας. Σε καφέ-μπαρ-εστιατόριο στο Χαλάνδρι, βεβαιώθηκαν τέσσερις παραβάσεις της ασφαλιστικής – εργατικής νομοθεσίας. Σε εστιατόριο στο Μαρούσι, διαπιστώθηκε η μη έκδοση δύο αποδείξεων λιανικών συναλλαγών συνολικής αξίας 160 ευρώ, ενώ βρέθηκαν να απασχολούνται επτά εργαζόμενοι, χωρίς να γίνει επίδειξη των πινάκων προσωπικού. Σε μπαρ-εστιατόριο στο Μαρούσι, διαπιστώθηκε να απασχολούνται τρεις εργαζόμενοι, για τους οποίους δεν έγινε επίδειξη των πινάκων προσωπικού, ενώ βεβαιώθηκε και μία παράβαση της ασφαλιστικής-εργατικής νομοθεσίας. Σε εστιατόριο στη Νέα Ερυθραία, διαπιστώθηκε η μη έκδοση οκτώ αποδείξεων λιανικής πώλησης συνολικής αξίας 378,70 ευρώ. Σε εστιατόριο στην Κηφισιά, διαπιστώθηκαν η μη έκδοση μίας απόδειξης λιανικής πώλησης συνολικής αξίας τριάντα ευρώ 30 ευρώ και η απασχόληση 14 εργαζομένων, για το σύνολο των οποίων δεν επεδείχθη πίνακας προσωπικού. Επιπλέον εντοπίστηκαν να απασχολούνται δύο αλλοδαποί που δεν έφεραν τα απαραίτητα νομιμοποιητικά έγγραφα. Σε εστιατόριο στην Κηφισιά, βρέθηκε να απασχολείται ένας εργαζόμενος, για τον οποίο δεν επεδείχθη πίνακας προσωπικού.

Στη Χαλκιδική – Χερσόνησος Κασσάνδρας

Σε ζαχαροπλαστείο, διαπιστώθηκαν έξι παραβάσεις της φορολογικής νομοθεσίας. Σε ταβέρνα, διαπιστώθηκε να απασχολείται ένας εργαζόμενος, οποίος δεν ήταν καταχωρημένος στους επιδειχθέντες πίνακες προσωπικού. Σε καφέ-μπαρ, διαπιστώθηκαν τέσσερις παραβάσεις της ασφαλιστικής νομοθεσίας. Σε αναψυκτήριο – οβελιστήριο, διαπιστώθηκε να απασχολείται ένας εργαζόμενος, ο οποίος δεν ήταν καταχωρημένος στους επιδειχθέντες πίνακες προσωπικού. Σε εστιατόριο, διαπιστώθηκαν πέντε παραβάσεις της ασφαλιστικής νομοθεσίας. Σε ουζερί – ψητοπωλείο, διαπιστώθηκε να απασχολείται ένας εργαζόμενος, ο οποίος δεν ήταν καταχωρημένος στους επιδειχθέντες πίνακες προσωπικού. Σε εστιατόριο, διαπιστώθηκε μία παράβαση της ασφαλιστικής νομοθεσίας. Σε εστιατόριο, διαπιστώθηκαν η μη έκδοση πέντε αποδείξεων συνολικής αξίας 185 ευρώ, η απασχόληση δύο εργαζόμενοι, οι οποίοι δεν ήταν καταχωρημένοι στους επιδειχθέντες πίνακες προσωπικού, καθώς και τέσσερις παραβάσεις της ασφαλιστικής νομοθεσίας. Σε αναψυκτήριο, διαπιστώθηκαν εφτά παραβάσεις της ασφαλιστικής νομοθεσίας.

Για όλες τις παραπάνω παραβάσεις, ενημερώθηκαν οι αρμόδιες Υπηρεσίες για την επιβολή των προβλεπόμενων διοικητικών κυρώσεων.

Comments

Δημοφιλέστερα

To Top