Πολιτική

Σαφές μήνυμα της ΝΔ για μεταρρυθμίσεις και εκλογικό νόμο

550_334_507489.jpg

Του Θάνου Τριανταφύλλου

Με ισχυρό χαρτί το διπλό στόχο 4% ανάπτυξη και 2% πρωτογενές πλεόνασμα, που αποτελεί και σημείο αφετηρίας του προγράμματός της Νέας Δημοκρατίας, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα έχει άλλη μια ευκαιρία να ξεδιπλώσει τον δικό του οδικό χάρτη για έξοδο από τα μνημόνια, μιλώντας σήμερα στις 13.30, στην Ετήσια Τακτική Συνέλευση των μελών του Συνδέσμου Ελληνικών Βιομηχανιών.

Μάλιστα ο Πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης έχει σκοπό να προτάξει το γεγονός πως η συγκεκριμένη πρόταση αρχίζει και βρίσκει ολοένα και περισσότερους συμμάχους εντός και εκτός Ελλάδος.

Στο πλαίσιο αυτό, στελέχη της λεωφόρου Συγγρού υπενθυμίζουν τις πρόσφατες δηλώσεις Στουρνάρα για το πλεόνασμα, που ταυτίζονται με την πρόταση του κ. Μητσοτάκη, όπως αποκάλυψε και η Realnews.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναμένεται να θέσει ως «αναγκαία συνθήκη για την έξοδο της χώρας από την κρίση» την άμεση υλοποίηση των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων, επισημαίνοντας όμως πως «η κυβέρνηση πάσχει από έλλειμμα αξιοπιστίας και διακατέχεται από έντονες κρατικιστικές ιδεοληψίες, για να μπορέσει να τις εφαρμόσει αποτελεσματικά και γρήγορα».

Μάλιστα, ο επικεφαλής της ΝΔ, για ακόμη μία φορά θα κατηγορήσει την κυβέρνηση για το «βαθιά υφεσιακό μίγμα των μέτρων που εξοντώνει την επιχειρηματικότητα». «Ανάπτυξη μπορεί να έρθει μέσα από μεταρρυθμίσεις, περιορισμό των κρατικών δαπανών, μείωση των φορολογικών συντελεστών, προσέλκυση επενδύσεων και ενίσχυση της υγιούς επιχειρηματικότητας», είναι το μήνυμα που θα στείλει ο κ. Μητσοτάκης.

Όλα αυτά θα συμβαίνουν υπό το «φως» της παρουσίας του Προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, με τον οποίο ο Κυριάκος Μητσοτάκης, θα έχει μια σύντομη συνάντηση.

Είναι σαφές πως στη Νέα Δημοκρατία γνωρίζουν καλά ότι θα είναι μια κρίσιμη εβδομάδα και για το ζήτημα του εκλογικού νόμου, μιας και έχουν ήδη προγραμματιστεί συνεχόμενα ραντεβού των πολιτικών αρχηγών με τον Πρωθυπουργού.

Στη Συγγρού δεν συζητούν αλλαγές όπως αυτές που αφήνεται να διαρρεύσουν από το Μέγαρο Μαξίμου, αφήνοντας ένα μικρό παραθυράκι στην κατάτμηση της Β’ Αθηνών. «Ο κ. Τσίπρας πασχίζει να κάνει αλλαγές στον εκλογικό νόμο γιατί ξέρει πως κάθε μέρα που περνάει χάνει», λένε με νόημα, συμπληρώνοντας παράλληλα πως «οι εκλογικοί τακτικισιμοί του ΣΥΡΙΖΑ αποτελούν το τελευταίο ανάχωμα στην υλοποίηση των μεταρρυθμίσεων».

ΝΔ: «Ας ψάξoυν σωσίβιο στη Χρυσή Αυγή»

Comments

Δημοφιλέστερα

To Top