Διεθνή

Σαρωτικές πλημμύρες με πέντε νεκρούς σε Γαλλία και Γερμανία

plyudyai3.jpg

Τουλάχιστον πέντε άνθρωποι έχασαν χθες τη ζωή τους στις πλημμύρες που σάρωσαν τη Γαλλία και τη Γερμανία.

Ομάδες έρευνας στην πόλη Simbach am Inn στη Βαυαρία εντόπισαν τις σορούς τριών ανθρώπων που είχαν παγιδευτεί μέσα σε σπίτι ενώ μια γυναίκα βρέθηκε νεκρή σε κοντινό ποτάμι. Στην κεντρική Γαλλία τη ζωή της έχασε μια 86χρονη γυναίκα.

Δεκάδες πόλεις πλημμύρισαν, όπως αναφέρει το BBC και πολλοί κάτοικοι απεγκλωβίστηκαν από τα νερά με ελικόπτερα.

Οι μετεωρολόγοι προειδοποιούν πως η στάθμη των υδάτων αναμένεται να συνεχίσει να ανεβαίνει για πολλές μέρες ακόμα, κι ενώ οι ζημιές είναι ήδη πολλές.

Στη Γαλλία η πόλη Nemours κοντά στο Παρίσι εκκενώθηκε και ο υπουργός Εσωτερικών Μπερνάρ Καζνέβ δήλωσε πως τα συνεργεία διάσωσης έσωσαν χιλιάδες ανθρώπους μέσα σε δύο μέρες στην περιοχή ανάμεσα στα βελγικά σύνορα και την περιοχή της Βουργουνδίας.

Η περιοχή που επλήγη περισσότερο στη νότια Γερμανία είναι η Rottal Inn. Στην πόλη Triftern ρυάκια και ποτάμια υπερχείλισαν και τα νερά παρέσυραν αυτοκίνητα, δέντρα και ακόμα και έπιπλα από τα πλημμυρισμένα σπίτια.

Σε πολλές περιοχές η στάθμη του νερού έφτασε σε ύψος πολλών μέτρων και οι κάτοικοι, αιφνιδιασμένοι, χρειάστηκε να απομακρυνθούν με ελικόπτερα.

Μάλιστα 250 παιδιά που είχαν παγιδευτεί σε σχολείο στο Triftern από το βράδυ της Τρίτης, διανυκτέρευσαν εκεί και απεγκλωβίστηκαν χθες το απόγευμα.

plyudyai1.jpgplyudyai2.jpgplyudyai3.jpgplyudyai4.jpgplyudyai5.jpgplyudyai6.jpg

Comments

Δημοφιλέστερα

To Top