Πολιτική

Σβίγκου: Η επόμενη μέρα δεν μπορεί να έχει τα βαρίδια της διαπλοκής

svigkou-735x459.jpg

«Η επόμενη μέρα για τη χώρα δεν μπορεί να έχει ούτε τα βαρίδια της διαπλοκής ούτε τα βαρίδια της λάσπης», δήλωσε μιλώντας νωρίτερα σήμερα στην ΕΡΤ1 η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Ράνια Σβίγκου σημειώνοντας ότι η ΝΔ με τη στάση της στη χθεσινή συζήτηση και ψηφοφορία στη Βουλή έμεινε απομονωμένη.

«Χτες στη Βουλή μόνο η ΝΔ απουσίαζε. Τα υπόλοιπα κόμματα ψήφισαν υπέρ της τροπολογίας που έφερε ο ΣΥΡΙΖΑ. Έμεινε απομονωμένη η ΝΔ. Τώρα ψάχνουν στη ΝΔ ποιος είχε τη “φαεινή” ιδέα να αποχωρήσουν», σχολίασε η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ και επισήμανε ότι η ΝΔ επέλεξε την αποχώρηση από τη Βουλή, ενώ όλες τις προηγούμενες ημέρες προσπάθησε να ρίξει σκιές στον ΣΥΡΙΖΑ και να επηρεάσει την εικόνα που έχουν οι πολίτες για το σύνολο του πολιτικού συστήματος. Μέρος αυτής της τακτικής, όπως είπε, ήταν να κατατεθεί από σύσσωμη την Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ ερώτηση για τις off shore με σκοπό να συζητηθεί το θέμα στη Βουλή και να υιοθετηθεί άκριτα από την αξιωματική αντιπολίτευση το δημοσίευμα του «Πρώτου Θέματος», και «μέσα από μια τακτική λάσπης, επιχειρήθηκε να δοθούν χαρακτηριστικά ενός επικοινωνιακού αγώνα».

«Και ενώ έγινε όλη αυτή η ιστορία τις προηγούμενες ημέρες, όταν τελικά συζητήθηκε το θέμα στη Βουλή με τη νέα τροπολογία που έφερε ο ΣΥΡΙΖΑ, η ΝΔ κρύφτηκε», ανέφερε χαρακτηριστικά η κ. Σβίγκου σημειώνοντας ότι η απόπειρα της ΝΔ να ρίξει σκιές στον ΣΥΡΙΖΑ, στο ηθικό πλεονέκτημα του ΣΥΡΙΖΑ και στο πολιτικό σύστημα, έπεσαν στο κενό, ακριβώς επειδή με τον πλέον εύγλωττο τρόπο καταδείχθηκε το ποιος θέλει πραγματικά να υπάρχει διαφάνεια στην πολιτική ζωή και ποιος δεν θέλει».

Όπως εξάλλου επεσήμανε, «κανένας βουλευτής και κανένα στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ δεν υιοθέτησε τις αιτιάσεις της ΝΔ. Το αντίθετο. Από την πρώτη στιγμή ο ΣΥΡΙΖΑ εξήγησε τους λόγους για τους οποίους έπρεπε να αλλάξει μια ασαφής διάταξη η οποία μπορεί φαινομενικά να ήταν σκληρή, αλλά στην πρακτική της εφαρμογή όχι μόνο δεν ήταν σκληρή, αλλά άφηνε επί της ουσίας ατιμώρητους αυτούς που θα έπρεπε να ελεγχθούν και ενδεχομένως να τιμωρηθούν για παραβιάσεις της νομοθεσίας».

Ο ΣΥΡΙΖΑ προσπάθησε να διορθώσει αυτή τη διάταξη και γι’ αυτό το λόγο προσπάθησε να δώσει ορισμό στο τι σημαίνει εξωχώρια εταιρεία, είπε η κ. Σβίγκου και προσέθεσε: «Σε κάθε περίπτωση όμως, ακριβώς επειδή δεν θέλαμε να υπάρχει καμία σκιά στο πολιτικό σύστημα κι επειδή δεν μπορούν να μας κουνάνε το δάχτυλο οι ίδιοι που έχουν στελέχη στο κόμμα τους -αναφέρομαι στη ΝΔ- που είναι σε όποια λίστα του κόσμου μπορεί κάποιος να φανταστεί, ακριβώς γι’ αυτό το λόγο σηκώσαμε το γάντι. Ακριβώς επειδή δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτα αλλά θέλουμε να κοιτάμε κατάματα τους πολίτες, φέραμε τη χθεσινή τροπολογία για ψήφιση».

«Δυστυχώς για τη ΝΔ, δεν έχει πάρει μέχρι στιγμής καμία πολιτική πρωτοβουλία που να μην έχει καθοδηγηθεί από συγκεκριμένα πρωτοσέλιδα και από συγκεκριμένα συμφέροντα», τόνισε

«Το δήθεν φιλελεύθερο προσωπείο του κ. Μητσοτάκη δεν μπορεί να συνάδει με το λαϊκισμό, την υποκρισία και τη λάσπη», είπε ακόμη η κ. Σβίγκου προσθέτοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν ασχολείται ούτε με το λαϊκισμό ούτε και με τη λάσπη. «Η επόμενη μέρα για τη χώρα δεν μπορεί να έχει ούτε τα βαρίδια της διαπλοκής, ούτε τα βαρίδια της λάσπης και γι’ αυτόν ακριβώς το λόγο εμείς προσπαθούμε να αλλάξουμε τα πράγματα», σημείωσε η κ. Σβίγκου.

Comments

Δημοφιλέστερα

To Top