Ελλάδα

​Σε διάστημα δύο μηνών καταγράφηκαν πανελλαδικά 13.383 επικίνδυνες τροχαίες παραβάσεις

troxaia-735x459.jpg

Από την έναρξη του στοχευμένου προγράμματος της Ελληνικής Αστυνομίας για την αντιμετώπιση των επικίνδυνων τροχαίων παραβάσεων, στις 15 Μαρτίου 2016 έως και τις 29 Μαΐου 2016, έχουν βεβαιωθεί πανελλαδικά 13.383 παραβάσεις, όπως ανακοίνωσε σήμερα το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας.

«Με ικανοποιητικά αποτελέσματα συνεχίζονται οι έλεγχοι στο πλαίσιο του στοχευμένου προγράμματος της Ελληνικής Αστυνομίας, για την αντιμετώπιση των επικίνδυνων τροχονομικών παραβάσεων, σε όλη την επικράτεια» τονίζει το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ σε ανακοίνωσή του, ενώ επισημαίνει, μεταξύ άλλων: «Κάθε εβδομάδα κλιμάκια αστυνομικών των Υπηρεσιών Τροχαίας ενημερώνουν τους οδηγούς και ενεργούν ελέγχους στο οδικό δίκτυο, δίνοντας προτεραιότητα σε συγκεκριμένες κάθε φορά «επικίνδυνες» παραβάσεις, που αποτελούν αίτια σοβαρών ή/και θανατηφόρων τροχαίων ατυχημάτων (παραβίαση ερυθρού σηματοδότη, κίνηση στο αντίθετο ρεύμα, μη χρήση ζώνης ασφαλείας, μη χρήση παιδικών καθισμάτων, μη χρήση κράνους, κ.λ.π)».

To πρόγραμμα σχεδιάστηκε και εφαρμόζεται υπό την εποπτεία της Διεύθυνσης Τροχαίας Αστυνόμευσης του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας και εντάσσεται στον ολοκληρωμένο επιχειρησιακό σχεδιασμό για την αναβάθμιση του επιπέδου της οδικής ασφάλειας, την πρόληψη και τον περιορισμό των τροχαίων ατυχημάτων και την ασφαλή μετακίνηση οχημάτων και πολιτών.

Οι 13.383 τροχαίες παραβάσεις που έχουν βεβαιωθεί έως τις 29 Μαϊου 2016, αφορούν:

Τη μη χρήση κράνους (3.424 παραβάσεις). Την παραβίαση ορίου ταχύτητας (3.072). Τη μη χρήση ζώνης ασφαλείας και τη μη χρήση παιδικών καθισμάτων(2.996). Τη χρήση κινητού τηλεφώνου κατά την οδήγηση (1.158). Την παραβίαση ερυθρού σηματοδότη (894). Την κίνηση στο αντίθετο ρεύμα (762). Την κυκλοφορία οχήματος, το οποίο δεν έχει υποστεί τεχνικό έλεγχο (618). Την οδήγηση υπό την επήρεια οινοπνεύματος (459).

Comments

Δημοφιλέστερα


To Top