Ελλάδα

Σε δίκη οι 21 κατηγορούμενοι για τον εμπρησμό στις Σκουριές

skouries3.medium.jpg

Στα δικαστήρια της Θεσσαλονίκης κατέληξε πορεία αλληλέγγυων στους 21 κατηγορούμενους για τον εμπρησμό του εργοταξίου της «Ελληνικός Χρυσός» στις Σκουριές, τον Φεβρουάριου του 2013. Η δίκη τους είναι προγραμματισμένη να γίνει σήμερα στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων, αλλά λόγω της αποχής των δικηγόρων αναμένεται να αναβληθεί.

Η πορεία ξεκίνησε από την Πλατεία Αριστοτέλους, όπου οι αλληλέγγυοι -στην πλειονότητά τους κάτοικοι της ΒΑ Χαλκιδικής- πραγματοποίησαν ολονύκτια διαμαρτυρία ενάντια στην εξόρυξη χρυσού στην περιοχή τους αλλά και ενόψει της δίκης. Κρατώντας πανό, οι συμμετέχοντες κινήθηκαν μέσω της οδού Τσιμισκή προς το δικαστικό μέγαρο, όπου και κατέληξαν.

Σύμφωνα με το παραπεμπτικό βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Πολυγύρου, η βασική κατηγορία που αποδίδεται στους εμπλεκόμενους είναι αυτή της συγκρότησης εγκληματικής οργάνωσης. Ακόμη, το βούλευμα τούς καταλογίζει κατά περίπτωση κατηγορίες για μία σειρά από κακουργηματικές πράξεις, όπως απόπειρα ανθρωποκτονίας, κατοχή εκρηκτικών υλών, έκρηξη, εμπρησμό κ.ά.

Όλοι οι κατηγορούμενοι είναι κάτοικοι της βορειοανατολικής Χαλκιδικής και μέλη του κινήματος κατά της επένδυσης χρυσού, ενώ αρνούνται οποιαδήποτε σχέση με την επίθεση. Τέσσερις εξ αυτών είχαν προφυλακιστεί αρχικά, αλλά, στη συνέχεια, αφέθηκαν ελεύθεροι με όρους.


Comments


Δημοφιλέστερα


To Top