Διεθνή

Σε επίλυση του Κυπριακού μέχρι το τέλος του 2016 ελπίζει ο Μπαν Κι Μουν

eu8jvo4e.medium.jpg

Την ελπίδα ότι θα επιλυθεί το Κυπριακό μέχρι το τέλος του έτους εξέφρασε από τις Βρυξέλλες ο Γενικός Γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών, Μπαν Κι Μουν.

Ο ΓΓ του ΟΗΕ πραγματοποίησε σήμερα επίσκεψη στις Βρυξέλλες, όπου συναντήθηκε με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Ντόναλντ Τουσκ, τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ και τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Μάρτιν Σουλτς.

«Οι ηγέτες των δύο πλευρών έχουν επιδείξει προσήλωση και έχει σημειωθεί σημαντική πρόοδος στα ανοιχτά ζητήματα. Μένουν ακόμη αρκετά, αλλά θα ήταν ευχής έργον να βρεθεί λύση μέχρι το τέλος του 2016» υπογράμμισε ο Μπαν Κι Μουν σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε μετά τη συνάντησή του με τον Ζ.Κ. Γιούνκερ η οποία πραγματοποιήθηκε παρουσία ορισμένων Επιτρόπων. Πρόσθεσε επίσης πως ο ίδιος θα καταβάλει κάθε προσπάθεια να υποστηρίξει τη «δύσκολη διαδικασία της λήψης αποφάσεων».

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της Επιτροπής, σημείωσε πως «τώρα είναι η στιγμή να μπει ένα τέλος σε αυτήν την επίπονη διαδικασία», κάνοντας έκκληση στις δύο πλευρές να τη φέρουν εις πέρας «πριν το τέλος της θητείας του ΓΓ του ΟΗΕ».

 

Comments

Δημοφιλέστερα

To Top