Πολιτική

Σε καλό κλίμα η συνάντηση του Κοτζιά με τον Έντι Ράμα

kaoduf.jpg

Σε καλό κλίμα διεξήχθη η συνάντηση του Έλληνα υπουργού Εξωτερικών Νίκου Κοτζιά με τον ομόλογό του Έντι Ράμι. Ο αλβανός πρωθυπουργός έδωσε υπόσχεση ότι θα στηρίξει όλες τις πρωτοβουλίες που λαμβάνονται από κοινού από τους υπουργούς Εξωτερικών Ελλάδας και Αλβανίας για την επίλυση των προβλημάτων των δύο χωρών.

Κατά την συνάντηση η οποία διήρκεσε μία ώρα, όπως δήλωσε ο κ. Κοτζιάς στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων διεξήχθη μία συζήτηση σε καλό κλίμα που αφορούσε εκτός από τα διμερή θέματα και το μέλλον των χωρών μας και την κατάσταση στην ευρύτερη περιοχή, όπως και την κατάσταση στη βόρεια γείτονά μας, την ΠΓΔΜ. Όπως δήλωσε ο κ. Κοτζιάς ο αλβανός πρωθυπουργός αναφέρθηκε και στις εμπειρίες που είχε στο παρελθόν από συναντήσεις με Έλληνες πολιτικούς.

Από την πλευρά του ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών έκανε στον Αλβανό πρωθυπουργό μία στρατηγική επισκόπηση του τρόπου που αναπτύσσεται και των δυσκολιών που αντιμετωπίζει αυτή τη στιγμή η Ευρωπαϊκή Ένωση.

Μετά την συνάντησή του με τον κ. Ράμα, ο κ. Κοτζιάς θα εκφωνήσει ομιλία ως κεντρικός ομιλητής στο πανεπιστήμιο των Τιράνων με θέμα τις ελληνοαλβανικές σχέσεις και την ευρωπαϊκή προοπτική της Αλβανίας.

Comments

Δημοφιλέστερα


To Top