Ελλάδα

Σε λειτουργία η μονάδα για την προσωρινή διαχείριση απορριμμάτων στην «Τριανταφυλλιά»

xyty-2.jpg

«Φως στο τούνελ» για τέσσερις δήμους της Ηλείας από την ερχόμενη εβδομάδα στο θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων τους, καθώς από την Δευτέρα 6 Ιουνίου θα λειτουργεί κανονικά η προσωρινή μονάδα προεπεξεργασίας, ανακύκλωσης και κομποστοποίησης στην περιοχή του ΧΥΤΥ Νομού Ηλείας στη θέση Τριανταφυλλιά.

Του ανταποκριτή μας από το patrisnews.com στην Ηλεία

Αύριο το πρωί θα υπογραφεί η σύμβαση με τον εργολάβο του έργου, τα μηχανήματα εγκαθίστανται από χθες, εντός του Σαββατοκύριακου θα γίνει και η δοκιμαστική λειτουργία και όπως όλα δείχνουν το έργο θα δώσει μία πρώτη ‘ανάσα’ στον ομολογουμένως μακρύ δρόμο ακόμη για την οριστική λύση.

Δοκιμαστική λειτουργία το Σαββατοκύριακο

Η μεταφορά των μηχανημάτων που απαιτούνται για τη λειτουργία της προσωρινής μονάδας, άρχισαν να μεταφέρονται από προχθές το  απόγευμα στην περιοχή της ‘Τριανταφυλλιάς’, δίπλα από το ΧΥΤΥ, και χθες το πρωί είχε ξεκινήσει η τοποθέτησή τους, προκειμένου να είναι εφικτή η δοκιμαστική λειτουργία πριν αρχίσουν να καταφθάνουν στην περιοχή τα πρώτα φορτία με απορρίμματα.

Στην προσωρινή λύση έχουν ενταχθεί οι δήμοι Πύργου, Ήλιδας, Πηνειού και Αρχαίας Ολυμπίαςκαι η μονάδα πρέπει να είναι πλήρης πριν ξεκινήσει κανονικά τη λειτουργία της.

Αύριο Παρασκευή θα υπογραφεί η σύμβαση για τη λειτουργία του έργου ανάμεσα στον πρόεδρο του ΦΟΔΣΑ Νομού Ηλείας και Δήμαρχο Ήλιδας κ. Χρήστο Χριστοδουλόπουλο και τον εκπρόσωπο της εταιρείας που ανέλαβε το έργο ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ Ανώνυμη Τεχνική Εμπορική Κτηματική Εταιρεία’ και θα συζητηθούν οι τελευταίες λεπτομέρειες.

Ικανοποίηση

Χθες το μεσημέρι επισκέφθηκαν το χώρο και είδαν από κοντά την τοποθέτηση των μηχανημάτων, ο αντιδήμαρχος καθαριότητας του δήμου Ήλιδας κ. Παναγιώτης Μαυρίκος και οαντιδήμαρχος καθαριότητας του Πύργου κ. Βασίλης Σεϊντής και όπως διαπίστωσαν οι εργασίες προχωρούν με ταχείς ρυθμούς.

«Επιτέλους είμαστε έτοιμοι. Γίνονται οι τελευταίες ρυθμίσεις και από τη Δευτέρα θα λειτουργούμε κανονικά» δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Μαυρίκος.

Σύσκεψη για τα διαδικαστικά

Μάλιστα, όπως έκανε γνωστό ο κ. Μαυρίκος είχε τηλεφωνική επικοινωνία χθες και με τους αντιδημάρχους των δήμων Αρχαίας Ολυμπίας και Πηνειού και μαζί και με τον αντιδήμαρχο Πύργου θα έχουν στις 9 το πρωί της Δευτέρας μία συνάντηση για να ρυθμιστούν όλες οι λεπτομέρειες μεταφοράς των απορριμμάτων.

Στη συζήτηση που είχε ο κ. Μαυρίκος με τον εκπρόσωπο της εταιρείας ενημερώθηκε ότι στη μονάδα θα εργάζεται μία βάρδια για να καλύπτει 200 τόνους απορριμμάτων. Κάτι που προκάλεσε προβληματισμό για το αν θα επαρκεί να καλύπτει τις ανάγκες των τεσσάρων δήμων. «Οι 200 τόνοι απορριμμάτων καλύπτουν τους τέσσερις δήμους, ωστόσο έχουμε ένα προβληματισμό εάν θα μας καλύψει το 8ωρο της βάρδιας. Βέβαια πήραμε διαβεβαιώσεις ότι η βάρδια δεν θα εργάζεται μόνο 8 ώρες εφόσον θα υπάρχουν σκουπίδια και θα μένει περισσότερο. Εμείς θα συζητήσουμε τη Δευτέρα και με τον εκπρόσωπο της εταιρείας, ώστε να διασφαλίσουμε την ομαλή ροή μεταφοράς και επεξεργασίας των απορριμμάτων» υπογράμμισε ο κ. Μαυρίκος.

Η πρόσβαση

Κατά την διάρκεια του Σαββατοκύριακου οι τεχνικές υπηρεσίες των δήμων θα ασχοληθούν με το θέμα της πρόσβασης στην περιοχή της ‘Τριανταφυλλιάς’ , καθώς από την περιοχή των ‘Κονιδεΐκων’ δεν είναι εφικτή η πρόσβαση και από την εθνική οδό επίσης υπάρχουν κάποια προβλήματα, τα οποία θα εξεταστούν για να προχωρήσουν παρεμβάσεις στο οδικό δίκτυο.

Στο μεταξύ μέχρι το τέλος Ιουνίου αναμένεται να ολοκληρωθεί και η κατασκευή του έργου«Κινητή Μονάδα Μηχανικής Ανακύκλωσης και Κομποστοποίησης Νομού Ηλείας» για να ξεκινήσει η λειτουργία της ενδιάμεσης λύσης.

Περισσότερες ειδήσεις από την Ηλεία στο patrisnews.com

Comments

Δημοφιλέστερα

To Top