Ελλάδα

Σε «μπελάδες» η δήμαρχος Βαρκελώνης για την χλιδάτη διαμονή του ζεύγους Βαρουφάκη

ImageHandler.ashx?m=AnchoredFit&f=Ly8xMC

Η αριστερή δήμαρχος της Βαρκελώνης, πρώην ακτιβίστρια δικηγόρος με αγώνα κατά των εξώσεων, έκανε άνω – κάτω την Ισπανία όταν αποκαλύφθηκε η γενναιόδωρη φιλοξενία της για το ζεύγος Βαρουφάκη στην πόλη. Για την τριήμερη πολυτελή διαμονή του Γιάνη Βαρουφάκη και της συζύγου του, τον περασμένο Οκτώβριο στην Βαρκελώνη, οι φορολογούμενοι έβαλαν γερά το χέρι στην τσέπη καταβάλλοντας το διόλου ευκαταφρόνητο ποσό των 1.211 ευρώ.

Η Άντα Κολάου, δήμαρχος της Βαρκελώνης, προσπάθησε να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα όταν έγινε γνωστό ότι ο Γ. Βαρουφάκης που εκείνο το διάστημα τότε υπουργός Οικονομικών, επέλεξε με την σύζυγό του να μείνουν σε  δύο διαφορετικά boutique hotel πέντε αστέρων, όταν επισκέφθηκαν την Βαρκελώνη για να μιλήσει σε συνέδριο που διοργάνωσε το δημοτικό συμβούλιο της πόλης. 

«Ο Γιάνης Βαρουφάκης και η Δανάη Στράτου πέρασαν δύο νύχτες στο πολυτελές “Hotel Mercer”, πριν μεταφερθούν στο “Hotel Neri”. Το ζευγάρι άλλαξε ξενοδοχείο γιατί, όπως εξήγησε το δημοτικό συμβούλιο της Βαρκελώνης, «δεν ήταν δυνατόν να κλείσουν τρεις συνεχόμενες νύχτες σε αυτό το ξενοδοχείο που προτιμούσε ο τότε υπουργός Οικονομικών. Σε συνδυασμό με τα εισιτήρια και την αμοιβή για την ομιλία του, η συμμετοχή του στο συνέδριο έφτασε συνολικά τις 3.230 λίρες», αναφέρει η βρετανική εφημερίδα.
   
Εκπρόσωπος του δημοτικού συμβουλίου της Βαρκελώνης έσπευσε επίσης να διευκρινίσει στην εφημερίδα “Telegraph” πως, ο Γιάνης Βαρουφάκης ήταν ακόμη υπουργός Οικονομικών όταν συμφώνησε να παραστεί στο συνέδριο. “Λόγω της  υψηλής προσοχής των ΜΜΕ στο πρόσωπό του, αναζήτησε μικρά και κεντρικά ξενοδοχεία στα οποία θα υπήρχε διακριτικότητα”, τόνισε. 

Το Λαϊκό Κόμμα  όπως και το Ciudadanos , αντιπολίτευση στο δημοτικό συμβούλιο της Βαρκελώνης , καταγγέλλουν ότι, τα συνολικά έξοδα της εκδήλωσης ξεπέρασαν τις 20.000 ευρώ, κατηγορώντας την ομάδα διαφάνειας της Κολάου ότι απέκρυψε τον λογαριασμό και κατηγόρησαν επίσης τη δήμαρχο Βαρκελώνης ότι απέκρυψε το κόστος του συνεδρίου.

Η δήμαρχος της Βαρκελώνης, σε μία ακόμη προσπάθεια να επιρρίψει αλλού την ευθύνη, διευκρίνισε ότι, ο Γ. Βαρουφάκης “έκλεισε” τη συμμετοχή του στο συνέδριο ενώ δήμαρχος ήταν ακόμη ο προκάτοχός της, Ξαβιέ Τριάς και κατηγόρησε το Ciudadanos και το Λαικό Κόμμα, ότι κάνουν εκστρατεία ενόψει των εκλογών της 26ης Ιουνίου. “Είναι απελπισμένοι να ξεθάψουν κάτι”, ανέφερε χαρακτηριστικά. Τόνισε επίσης ότι, όλες οι δημόσιες συμβάσεις αναρτώνται στην ιστοσελίδα του δημοτικού συμβουλίου, αλλά όχι οι ατομικές δαπάνες.

Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε όλη την έκτακτη επικαιρότητα πρώτοι!

Aποστολή

Ακολουθήστε μας στα

Comments

Δημοφιλέστερα

To Top