Διεθνή

Σε υψηλά οκταμήνου οι τιμές του πετρελαίου

oil-735x459.jpg

Οι τιμές του πετρελαίου διατηρούνται σε υψηλά επίπεδα τιμών οκταμήνου, μετά τη δημοσιοποίηση των στοιχείων για τη μείωση των αμερικανικών πετρελαϊκών αποθεμάτων, αλλά και τις ανησυχίες των επενδυτών για τις επιθέσεις των ανταρτών στις πετρελαϊκές εγκαταστάσεις της Νιγηρίας.

Οι τιμές του πετρελαίου τύπου Brent London, με παράδοση τον Αύγουστο, μειώθηκαν κατά 2 σεντς στα 51,42 δολ. το βαρέλι, μετά τη χθεσινή άνοδό τους κατά 89 σεντς, ενώ νωρίτερα άγγιξαν και τα 51,55 δολ. το βαρέλι, που αποτελεί το υψηλότερο επίπεδο τιμών από τις 12 Οκτωβρίου.

Οι τιμές του αμερικανικού αργού για τις παραδόσεις Ιουλίου αυξήθηκε κατά 4 σεντς στα 50,40 δολ. το βαρέλι, μετά το χθεσινό κλείσιμο με αύξηση κατά 67 σεντς. Το αμερικανικό αργό έχει τιμή άνω των 50 δολ. το βαρέλι, για πρώτη φορά από τον περασμένο Ιούλιο.

Τα αμερικανικά αποθέματα πετρελαίου μειώθηκαν κατά 3,6 εκατ. βαρέλια την προηγούμενη εβδομάδα, σύμφωνα με τα στοιχεία του Αμερικανικού Ινστιτούτου Πετρελαίου, έναντι εκτιμήσεων για μείωσή τους κατά 2,7 εκατ. βαρέλια.

Comments

Δημοφιλέστερα

To Top