Οικονομία

ΣΕΒ: Δεν θέσαμε θέμα 13ου και 14ου μισθού

ImageHandler.ashx?m=AnchoredFit&f=Ly8xMC

Αιχμές εναντίον του υπουργού Εργασίας, Γιώργου Κατρούγκαλου, για τη συζήτηση που έχει προκύψει σχετικά με την κατάργηση του 13ου και 14ου μισθού στον ιδιωτικό τομέα, άφησε με ανακοίνωσή του ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών, καθιστώντας σαφές πως ουδέποτε ζήτησε τη μείωση των αμοιβών των εργαζομένων.

«Ο ΣΕΒ ουδέποτε έχει θέσει θέμα μείωσης των αμοιβών των εργαζόμενων στον ιδιωτικό τομέα, μέσω της κατάργησης τους 13ου και 14ου μισθού. Σχετικές διευκρινήσεις έχουν ήδη δοθεί επανειλημμένα», τονίζεται αρχικά στην ανακοίνωση, κάνοντας σαφές πως δεν έχει υποβληθεί από την πλευρά του Συνδέσμου σχετικό αίτημα.

Στη συνέχεια, ο Σύνδεσμος «στρέφει τα βέλη του» εναντίον του Γιώργου Κατρούγκαλου, για τον οποίο αφήνει να εννοηθεί ότι εντέχνως δημιουργεί ανασφάλεια: «Κατά συνέπεια οι σημερινές δηλώσεις του Υπουργού Εργασίας, κου Κατρούγκαλου, με αναφορά στον ΣΕΒ, δημιουργούν περιττή ανασφάλεια στους εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα».

Όπως υποστηρίζεται στο κείμενο, με αυτόν τον τρόπο αποπροσανατολίζεται η κοινή γνώμη από το πραγματικό πρόβλημα, το οποίο είναι το δυσβάσταχτο μη μισθολογικό κόστος: «Επιπλέον, αποπροσανατολίζουν την κοινή γνώμη από το πραγματικό πρόβλημα, που είναι το δυσβάστακτο μη μισθολογικό κόστος, που διαβρώνει των ανταγωνιστικότητα των επιχειρήσεων και απομειώνει το πραγματικό εισόδημα των εργαζομένων τους».

Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε όλη την έκτακτη επικαιρότητα πρώτοι!

Aποστολή

Ακολουθήστε μας στα

Comments

Δημοφιλέστερα

To Top