Πολιτική

ΣΕΙΣΜΟΣ στην βουλή για τον Πολάκη -Μαξίμου και Παρασκευόπουλος τον «αδειάζουν» -Κατεπείγουσα έρευνα ζήτησε η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου

Φωτιά έχει πάρει το πολιτικό σκηνικό μετά τις δηλώσεις του αναπληρωτή υπουργού Υγείας Παύλου Πολάκη για τους δικαστές.

Μιλώντας στη Βουλή, κατά τη διάρκεια της απάντησής του σε επίκαιρη της ΝΔ για τη Δικαιοσύνη και αφού οι βουλευτές της ΝΔ του είχαν ζητήσει να τοποθετηθεί ο κ. Παρασκευόπουλος είπε: «Το Υπουργείο Δικαιοσύνης κι εγώ εμπιστευόμαστε την ελληνική δικαιοσύνη και το επίπεδο απονομής της και τους δικαστικούς λειτουργούς στη συντριπτική πλειονότητά τους. Δεν υπάρχει κατηγορία μέσα στους οποίους να μην υπάρχουν και εξαιρέσεις. Οι εξαιρέσεις όμως ελέγχονται θεσμικά», είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε:

«Όσο απόλυτη είναι η εμπιστοσύνη μου στην Δικαιοσύνη εξίσου απόλυτη είναι και η προσήλωσή μου στην ανάγκη παρρησίας. Η παρρησία μπορεί να προέρχεται και από πολίτη και από πολιτικό. Στη συγκεκριμένη περίπτωση να πω ότι όσα είπε ο κ.Πολάκης δεν συνδέονται με συγκεκριμένα πρόσωπα. Μου θυμίζει διδασκαλία ότι η περιύβριση έχει σημασία όταν αντανακλά σε συγκεκριμένα πρόσωπα. Να το πω κομψά. Είναι δήλωση χωρίς νόημα ή θεσμική εκτροπή η οποία όμως έχει ανάγκη επιχειρηματολογίας», προσέθεσε.

Η Ευτέρπη Κουτζαμάνη παρήγγειλε έρευνα με τον χαρακτήρα του κατεπείγοντοας για να διαπιστωθεί αν έχουν βάση τα καταγγελόμενα από τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας.

Η έρευνα ανατέθηκε στον αντεισαγγελεά του Αρείου Πάγου, Δημήτρη Δασούλα προκειμένου να διακριβώσει τη βασιμότητα των καταγγελλομένων.

Παράλληλα η κυρία Κουτζαμάνη παρήγγειλε στον κ. Δασούλα να διενεργήσει οποιαδήποτε άλλη ανακριτική πράξη κρίνει ο ίδιος αναγκαία.

Αδειάζει τον Πολάκη και το Μαξίμου

Λίγη ώρα μετά τις δηλώσεις του υπουργού Δικαιοσύνης στη Βουλή ήρθε και η πρώτη αντίδραση από το Μέγαρο Μαξίμου, το οποίο με τη σειρά του αδειάζει τον αναπληρωτή υπ. Υγείας, παραπέμποντας στις δηλώσεις Παρασκευόπουλου.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, Νίκος Δένδιας, από το βήμα της βουλής, σχολιάζοντας τα όσα ανέφερε το βράδυ της Πέμπτης ο κ. Πολάκης, άσκησε δριμεία κριτική στον υπουργό Δικαιοσύνης Νίκο Παρασκευόπουλο, ζητώντας του να παραιτηθεί σε περίπτωση που ο Παύλος Πολάκης δεν έχει παραιτηθεί μέχρι το βράδυ.

«Κύριε υπουργέ έχετε μία ευκαιρία να μην υπαχθείτε σε αυτόν τον κανόνα, να τιμήσετε και την ελληνική Δικαιοσύνη και τον εαυτό σας με την παραίτηση σας αν δεν παραιτηθεί μέχρι απόψε το βράδυ ο Παύλος Πολάκης», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Δένδιας απευθυνόμενος στον Νίκο Παρασκευόπουλο.

Comments

Δημοφιλέστερα


To Top