Διεθνή

Σφαγή με 32 στρατιώτες νεκρούς από επίθεση της Μπόκο Χαράμ

21E6300B4FA5A4B0AC671516A2F77F21.jpg

Οι ισλαμιστές επιτέθηκαν το απόγευμα της Παρασκευής σε στρατόπεδο στην περιοχή Μπόσο, κοντά στα σύνορα του Νίγηρα με τη Νιγηρία.

Τριάντα-δύο στρατιώτες έπεσαν νεκροί μετά από επίθεση της ισλαμιστικής οργάνωσης Μπόκο Χαράμ στο Νίγηρα, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Άμυνας της αφρικανικής χώρας.

Στόχος των «εκατοντάδων» ισλαμιστών ανταρτών ήταν η στρατιωτική μονάδα στην περιοχή Μπόσο, κοντά στα σύνορα με τη Νιγηρία. Τριάντα από τους νεκρούς στρατιώτες ήταν Νιγηριανοί, ενώ οι υπόλοιποι δύο ήταν από το Νίγηρα. Ακόμα 67 ένστολοι τραυματίστηκαν.

Οι ισλαμιστές φέρεται να υπέστησαν «αρκετές» απώλειες, χωρίς να δίνεται αριθμός νεκρών ή τραυματιών.

Το υπουργείο του Νίγηρα υποστηρίζει ότι οι τακτικές δυνάμεις έχουν ανακαταλάβει την περιοχή μετά από αντεπίθεση. «Η κατάσταση είναι υπό έλεγχο και η ηρεμία έχει αποκατασταθεί».

Η Μπόκο Χαράμ έχει έδρα τη βόρεια Νιγηρία όμως συχνά επιχειρεί μέρα από τα σύνορα, στα εδάφη του Νίγηρα και του Τσαντ. Ιδρύθηκε το 2002, αρχικά με στόχο να εμποδίσει την εξάπλωση της Δυτικής παιδείας, όμως το 2009 άρχισε αντάρτικο για τη δημιουργία χαλιφάτου στην Ανατολική Αφρική.

Χιλιάδες άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους από τη δράση της οργάνωσης, η οποία υποστηρίζει την εφαρμογή μίας πολύ αυστηρής ερμηνείας του ισλαμικού νόμου (σαρία).

Comments

Δημοφιλέστερα

To Top