Διεθνή

Σφοδρές μάχες τζιχαντιστών – στρατού στη Σύρτη

sirte2.medium.jpg

Φιλοκυβερνητικές δυνάμεις εισήλθαν σήμερα στην πόλη της Σύρτης, το σημαντικότερο προπύργιο των τζιχαντιστών της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος (ΙΚ) στην επικράτεια της Λιβύης, ανακοίνωσε πριν από λίγο ένας εκπρόσωπός τους, προσθέτοντας πως βρίσκονται σε εξέλιξη μάχες.

«Οι δυνάμεις του στρατού μπήκαν στη Σύρτη. Βρίσκονται στο κέντρο, όπου συνεχίζονται οι μάχες με το Ντάες (σ.σ. ακρώνυμο του ΙΚ στα αραβικά)», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Μοχάμεντ Γάσρι.

«Η επιχείρηση δεν πρόκειται να διαρκέσει πολύ χρόνο ακόμη. Θεωρώ ότι θα είμαστε σε θέση να ανακοινώσουμε την απελευθέρωση της Σύρτης μέσα σε δύο ή τρεις ημέρες», πρόσθεσε ο εκπρόσωπος.

Νωρίτερα, λιβυκά στρατεύματα έθεσαν υπό τον έλεγχό τους την ακτή της Σύρτης, εμποδίζοντας κάθε πιθανή προσπάθεια των τζιχαντιστών να διαφύγουν από τη θάλασσα εν μέσω της εκκαθαριστικής επιχείρησης των δυνάμεων της κυβέρνησης εθνικής ενότητας.

Η πόλη, 450 χλμ. ανατολικά της Τρίπολης, περικυκλώθηκε από όλες τις πλευρές, επισήμανε ο Ρίντα Ίσα, επικεφαλής των μονάδων του Πολεμικού Ναυτικού στην κεντρική Λιβύη.

«Οι δυνάμεις μας ελέγχουν ολόκληρη την ακτή της Σύρτης. Αυτοί (σ.σ. οι τζιχαντιστές) δεν μπορούν να διαφύγουν διά θαλάσσης», είπε ο Ρίσα στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Αεροσκάφη των δυνάμεων της κυβέρνησης εθνικής ενότητας βομβάρδισαν νωρίτερα θέσεις του ΙΚ στο κέντρο της Σύρτης. Στοχοθετήθηκε κυρίως η περιοχή όπου βρίσκεται το συνεδριακό κέντρο Ουαγκαντούγκου, όπου οι τζιχαντιστές είχαν εγκαταστήσει ένα κέντρο διοίκησης, σύμφωνα με τον λιβυκό στρατό.

Comments

Δημοφιλέστερα

To Top