Πολιτική

«Σηκώνει» το θέμα των offshore η Ν.Δ. – Καταψηφίζει τις «ουρές»

550_334_448525.jpg

Του Θάνου Τριανταφύλλου

Ακόμη πιο ψηλά τους τόνους αναμένεται να σηκώσει σήμερα η Νέα Δημοκρατία αναφορικά με τη ρύθμιση για τις offshore. Σύμφωνα με τη λεωφόρο Συγγρού, η ασφυκτική πίεση που άσκησε η αξιωματική αντιπολίτευση οδήγησε στην άρον – άρον κατάθεση νέας τροπολογίας, οδηγώντας την κυβέρνηση σε άτακτη υποχώρηση.

Μάλιστα, από το επιτελείο εκτιμούν πως η κυβέρνηση υπέστη ένα ακόμη σημαντικό πλήγμα στην αξιοπιστία της, ενώ παράλληλα κατέρρευσε μια και καλή το «δήθεν» ηθικό πλεονέκτημα της Αριστεράς.

Σε ανακοίνωσή της ζητά μάλιστα να μάθει από την κυβέρνηση «ποιος υπουργός εμπνεύστηκε αυτήν τη σκανδαλώδη ρύθμιση και ποιους υπουργούς και βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ πήγαν να καλύψουν;». Ύστερα από την κατακραυγή του συνόλου της κοινωνίας και του πολιτικού κόσμου, η Κυβέρνηση αναγκάζεται συρόμενη να υποχωρήσει στη διάταξη για τις offshore. Παραμένει το ερώτημα: Ποιός Υπουργός εμπνεύστηκε αυτήν τη σκανδαλώδη ρύθμιση και ποιους Υπουργούς και βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ πήγαν να καλύψουν; Είναι υποχρεωμένοι να πάρουν πίσω την άθλια μεθόδευσή τους».

Βέβαια, στη Νέα Δημοκρατία δεν βάζουν σε δεύτερη μοίρα ούτε τα ζητήματα της οικονομίας, ούτε του προσφυγικού.

Στο πλαίσιο αυτό ο Συντονιστής Οικονομικών Υποθέσεων της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Φθιώτιδος κ. Χρήστος Σταϊκούρας, τόνισε πως το Α.Ε.Π. ανήλθε μόλις στα 45,8 δισ. ευρώ το πρώτο τρίμηνο του 2016, η χειρότερη επίδοση από την έναρξη της οικονομικής κρίσης. Ουσιαστικά, το ΑΕΠ επέστρεψε σε επίπεδο τρίτου τριμήνου του 1999.

Από την άλλη ο Συντονιστής μεταναστευτικής πολιτικής κ. Βασίλης Κικίλιας για την εγκατάσταση προσφύγων και μεταναστών στη Βιομηχανική Περιοχή Τρίπολης, επισήμανε πως «επιλέγουν να μετατρέψουν έναν χώρο ανάπτυξης και επιχειρηματικής πρωτοβουλίας σε Ηotspot αδιαφορώντας πλήρως για την υποβάθμισή του».

Παράλληλα, η Νέα Δημοκρατία θα καταψηφίσει όλες τις «ουρές των τροπολογιών» που θα έρθουν σήμερα και αύριο στη Βουλή. «Πως να ψηφίσουμε διορθώσεις όταν καταψηφίσαμε τα κύρια;» λένε χαρακτηριστικά από τη λεωφόρο Συγγρού.

Comments

Δημοφιλέστερα


To Top