Αυτοκίνητο

Σημαντική διάκριση για δύο ελαστικά της Kumho

elastika1.medium.jpg

Η Kumho Tire ανακοίνωσε ότι δύο από τα προϊόντα της απέσπασαν το Red Dot Award 2016 στην κατηγορία προϊοντικής σχεδίασης. Με τη φετινή της διάκριση, η Kumho γίνεται η πρώτη κορεατική κατασκευάστρια ελαστικών που κερδίζει αυτό το περίοπτο βραβείο για 5η συνεχή χρονιά.

Ο διαγωνισμός Red Dot Design Award που διοργανώνεται από το Design Zentrum Nordrhein Westfalen στη Γερμανία από το 1955, αναδεικνύει νικητές σε τρεις κατηγορίες προϊόντος, επικοινωνίας και σχεδιαστικής φιλοσοφίας. Θεωρείται από τους παγκοσμίως κορυφαίους θεσμούς βραβείων σχεδίασης μαζί με το International Forum Design (iF) της Γερμανίας και το International Design Excellence Award (IDEA) των ΗΠΑ.

Οι βραβευμένες συμμετοχές της Kumho αυτή τη φορά ήταν τα ελαστικά K-Silent Tire και Road Venture MT51.

Το K-Silent Tire, που κυκλοφόρησε στην αγορά τον Ιούνιο του 2015, εφοδιάζεται με μία τεχνολογία που μειώνει τους θορύβους οι οποίοι προέρχονται από τη δόνηση του αέρα στο ελαστικό, γνωστή και σαν αντήχηση, κάτι που προκαλείται από την τριβή μεταξύ ελαστικού και εδάφους. Πέρσι, η Kumho ήταν η πρώτη που εξέλιξε την τεχνολογία μείωσης θορύβων με την ονομασία Κ-silent, και διεκδίκησε μία κορεατική πατέντα για τη σχεδίαση και τα ηχοαπορροφητικά υλικά, ενώ και άλλες αιτήσεις πατεντών είναι σε εξέλιξη για την κατοχύρωση νέων τεχνολογιών σε άλλες χώρες.

Το Road Venture MT51 είναι ένα χωμάτινο ελαστικό (MT tire) για οδήγηση σε συνθήκες δρόμου και εκτός δρόμου που δοκιμάστηκε σε όλους τους τύπους κακοτράχαλων εδαφών στην Αυστραλιανή έρημο. Προσφέροντας μία εξαιρετική εμπειρία εκτός δρόμου, το MT51 έτυχε θερμής υποδοχής από τους ιδιοκτήτες SUV και pickup truck μοντέλων. Οι ζιγκ ζαγκ αυλακώσεις του πέλματος, σχεδιασμένες για οδήγηση σε πετρώδη εδάφη, αποτρέπουν τη συγκράτηση πετρών και λάσπης στην επιφάνεια του πέλματος.

tires.jpg

Red-dot Design Award

Ένα από τα τρία παγκοσμίως κορυφαία βραβεία σχεδίασης, το Red-dot Design Award χρονολογείται από το 1955 και διοργανώνεται από το Design Zentrum Nordrhein Westfalen στη Γερμανία. Βραβεία απονέμονται στις τρεις κατηγορίες προϊόντος, επικοινωνίας και σχεδιαστικής φιλοσοφίας ενώ η αξιολόγηση των συμμετοχών βασίζεται στην καινοτομία, λειτουργικότητα, εργονομία, ποιότητα, οικολογική συμβατότητα και αντοχή.

Νίκος Τσάδαρης

Comments

Δημοφιλέστερα

To Top