Διεθνή

Σιγκαπούρη: Η ένταση στη Νότια Σινική Θάλασσα στο επίκεντρο της διάσκεψης ασφάλειας

C05416B4E3E9064337BDFE1BE83A150B.jpg

Η ένταση στη Νότια Σινική Θάλασσα προδιαγράφει την ένταση στις σχέσεις μεταξύ της Κίνας και των ΗΠΑ για τον έλεγχο της αναφερόμενης θαλάσσιας εμπορικής διάβασης, αλλά και του ενεργειακού πλούτου που κρύβει στο βυθό της η Νότια Σινική Θάλασσα.

Η κλιμακούμενη ένταση στην περιοχή της Νότιας Σινικής Θάλασσας, αναμένεται να είναι το κυρίαρχο θέμα στη μεγαλύτερη διάσκεψη ασφάλειας, που θα πραγματοποιηθεί αύριο στην Σιγκαπούρη.

Η ένταση στη Νότια Σινική Θάλασσα προδιαγράφει την ένταση στις σχέσεις μεταξύ της Κίνας και των ΗΠΑ για τον έλεγχο της αναφερόμενης θαλάσσιας εμπορικής διάβασης, αλλά και του ενεργειακού πλούτου που κρύβει στο βυθό της, η Νότια Σινική Θάλασσα.

Για το ζήτημα αυτό, αναμένεται απόφαση του Διεθνούς Δικαστηρίου της Χάγης, μετά από προσφυγή των Φιλιππίνων κατά της Κίνας.

Οι ΗΠΑ αναμένεται ότι στη διάρκεια της διάσκεψης ασφάλειας θα προσπαθήσουν να πείσουν τις χώρες της Νοτιοανατολικής Ασίας, όπως επίσης, την Ινδία και την Ιαπωνία, να υποστηρίξουν δημόσια την απόφαση, καθώς οι Φιλιππίνες ζήτησαν ν’ αναγνωριστεί το δικαίωμά τους να εκμεταλλευτούν περιοχή της Νότιας Σινικής Θάλασσας..

Comments

Δημοφιλέστερα

To Top