Ελλάδα

Σήμα κινδύνου για το Μουσικό Σχολείο Βαρθολομιού

mousiko_sxoleio_vartholomiou.jpg

Μόνο δέκα μαθητές ενεγράφησαν στην Α` Γυμνασίου του Μουσικού Σχολείου Βαρθολομιού, γεγονός που πρέπει να προβληματίσει έντονα, όσους εμπλέκονται με την λειτουργία του.

Του ανταποκριτή μας από το patrisnews.com στην Ηλεία

Ο σημαντικότερος ανασταλτικός παράγοντας για τους γονείς να εγγράψουν τα παιδιά τους στο Μουσικό Σχολείο, όπου γίνεται σπουδαίο έργο από τους εκπαιδευτικούς, είναι οι κτιριακές υποδομές του Σχολείου, που θυμίζουν περισσότερο αίθουσες εκστρατείας παρά εκπαιδευτικό κύτταρο.

Με βουρκωμένα μάτια ο διευθυντής του Μουσικού Σχολείου, αναφέρεται στο αβέβαιο μέλλον του Σχολείου, για το οποίο τόσο ο ίδιος, όσο και οι εκπαιδευτικοί έχουν δώσει αγώνες, για να είναι το Μουσικό Σχολείο υπόδειγμα και στολίδι του νομού Ηλείας.

Ο π. Γεώργιος με δάκρυα στα μάτια δηλώνει: «Θέλω να εκφράσω το έντονο παράπονό μου, την πικρία μου, ως διευθυντής του Μουσικού Σχολείου, ως γονέας αφού ο πρώτος μου γιός Αλέξης φοιτεί στο Σχολείο και ως κληρικός για την κατάσταση που επικρατεί στο Σχολείο μας. Είμαι από τους παλαιότερους καθηγητές του Σχολείου, αφού έχω βρεθεί από λαϊκός εδώ, δηλαδή είμαι εδώ από τον Σεπτέμβριο του 1999. Ακούμε χρόνια τώρα για το κτίριο του Μουσικού Σχολείου, αλλά δεν υπάρχει πουθενά κτίριο. Από το 2008 βρισκόμαστε σε αυτά τα κουτιά και το νέο σχολικό έτος θα μας βρει πάλι εδώ. Οι αίθουσες αυτές είναι για λειτουργική χρήση πέντε ετών, δηλαδή υπήρχε εγγύηση μέχρι το 2013. Από τότε μέχρι σήμερα μπορεί να συμβεί οτιδήποτε σε βάρος της ασφάλειας των μαθητών και των εκπαιδευτικών ενώ τίθεται σοβαρό θέμα υγείας όλων μας…

Περισσότερες ειδήσεις από την Ηλεία στο patrisnews.com

Comments

Δημοφιλέστερα

To Top