Διεθνή

Σκληρές μάχες ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος σε «θέση κλειδί» στη Συρία

EB7AE0CAFB74A61706CD1B351BD90195.jpg

Η κατάληψη της Αλ Μπουκαμάλ θα προκαλέσει σοβαρό πρόβλημα στις μετακινήσεις των τζιχαντιστών μεταξύ της Συρίας και του Ιράκ.

Οι δυνάμεις της συριακής αντιπολίτευσης μάχονται με τους τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους στους δρόμους της Αλ Μπουκαμάλ, μετά την εισβολή τους στην αναφερόμενη πόλη που θεωρείται στρατηγικής σημασίας εξαιτίας της μικρής απόστασης της, από τα σύνορα με το Ιράκ.

Διοικητής των δυνάμεων του Νέου Συριακού Στρατού επιβεβαιώνει την προέλαση των δυνάμεων της συριακής αντιπολίτευσης, μετά από τις πολεμικές επιχειρήσεις που άρχισαν χθες.

Σκληρές μάχες έγιναν γύρω από το αεροδρόμιο Χαμαντάν που βρίσκεται σε απόσταση 5 χλμ βορειοδυτικά της πόλης Αλ Μπουκαμάλ.

«Οι μάχες γίνονται μέσα στην πόλη, αλλά η κατάσταση δεν έχει αξιολογηθεί ακόμη» δήλωσε στο Reuters, στρατιωτικός διοικητής, ενός ανταρτικού μετώπου, που μάχεται μαζί με τις δυνάμεις του Νέου Συριακού Στρατού.

Ο Νέος Στρατός της Συρίας που έχει την υποστήριξη των ΗΠΑ, ανακοίνωσε χθες ότι διεξάγει πολεμικές επιχειρήσεις, με αντικειμενικό σκοπό την κατάληψη της αναφερόμενης πόλης, που βρίσκεται στις όχθες του ποταμού Ευφράτη.

Η κατάληψη της Αλ Μπουκαμάλ θα προκαλέσει σοβαρό πρόβλημα στις μετακινήσεις των τζιχαντιστών μεταξύ της Συρίας και του Ιράκ.

Σύμφωνα με το Συριακό παρατηρητήριο, οι χερσαίες επιχειρήσεις υποστηρίχτηκαν από αεροπορικούς βομβαρδισμούς των ΗΠΑ, κατά στόχων των τζιχαντιστών.

Comments

Δημοφιλέστερα

To Top