Πολιτική

Σκληρή απάντηση σε Ερντογάν-Ράμα για Αγία Σοφία και Τσάμηδες

550_334_502558.jpg

Στην κορυφή της ειδησεογραφίας των κεντρικών δελτίων και των ενημερωτικών εκπομπών του Σαββατοκύριακου ήταν το πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της Realnews με τα όσα είπε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας σε στενούς συνεργάτες του.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας, σαφές μήνυμα προς τον Ταγίπ Ερντογάν αλλά και τη διεθνή κοινότητα για την πρόκληση στην Αγία Σοφία αποστέλλει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, από τα βέλη του οποίου δεν ξεφεύγει ούτε ο Εντι Ράμα για τη στάση που κρατούν τα Τίρανα στο θέμα των Τσάμηδων.

Οπως αποκαλύπτει η Realnews, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας μιλώντας σε στενό κύκλο συνεργατών του για την ενέργεια της Αγκυρας να διαβαστεί το Κοράνι, καθ’ όλη τη διάρκεια του Ραμαζανιού, στην Αγία Σοφία, τόνισε:

«Πρόκειται για χυδαία πρόκληση της Τουρκίας του Ταγίπ Ερντογάν, η οποία δεν στρέφεται μόνο κατά της Ελλάδας, αλλά ευθέως κατά του ευρωπαϊκού και εν του γένει δυτικού πολιτισμού. Ας αναλογιστούμε ότι η Αγία Σοφία είναι μνημείο προστατευόμενο από την UNESCO. Ας αντιληφθούν και οι εταίροι μας στην Ευρωπαϊκή Ενωση ότι η πρόκληση στρέφεται και εναντίον τους».

Πατήστε πάνω στη φωτογραφία και διαβάστε το αποκαλυπτικό πρωτοσέλιδο ρεπορτάζ της Realnews.

       WEB-%CE%A0%CE%91%CE%A5%CE%9B%CE%9F%CE%A0

Comments

Δημοφιλέστερα

To Top