Οικονομία

Σκληρή γραμμή από την τρόικα – Κόντρα για τα πλεονάσματα

550_334_516625.jpg

Σε πέντε λέξεις κωδικοποιείται το κοινό μήνυμα των εκπροσώπων των δανειστών προς την κυβέρνηση μέσω του συνεδρίου του Economist.

«Εφαρμόστε χωρίς παρεκκλίσεις το Μνημόνιο», διεμήνυσαν, όπως αναφέρει το Euro2day, οι Ντέλια Βελκουλέσκου (ΔΝΤ) και Νικόλα Τζιαμαρόλι (ESM), ενώ στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και η παρέμβαση του επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας Κλάους Ρέγκλινγκ.

Μάλιστα ο κ. Ρέγκλινγκ έκρουσε τον κινδύνου εν όψει της δεύτερης αξιολόγησης που ακολουθεί τον Σεπτέμβριο λέγοντας ότι δεν πρέπει να καθυστερήσει, όπως η πρώτη, καθώς τέτοιες καθυστερήσεις κάνουν κακό στην οικονομία της χώρας.

Θα τιμήσουμε τις δεσμεύσεις μας, ξεκαθάρισε από το βήμα του συνεδρίου ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Γ. Χουλιαράκης αλλά, παρουσία των εκπροσώπων της τρόικας, ζήτησε, όπως αναφέρει το enikonomia να μπει ο πήχης για το πλεόνασμα μακροπρόθεσμα στο 1,5-2% του ΑΕΠ.

Αμεση ήταν η αντίδραση του εκπροσώπου του ESM. Ο Νικόλα Τζιαμαρόλι απευθυνόμενος στον κ. Χουλιαράκη είπε χαρακτηριστικά: Έχετε αναλάβει δέσμευση για επίτευξη πρωτογενούς πλεονάσματος 3,5% και για μετά το 2018» και πρόσθεσε «Βεβαίως μπορείτε να διαπραγματευτείτε αλλά προς το παρών η δέσμευσή σας είναι αυτή».

«Ξαναχτύπησε» για Grexit η Βελκουλέσκου

Τζιαμαρόλι σε Χουλιαράκη: Έχετε αναλάβει δέσμευση για πρωτογενές πλεόνασμα 3,5% και μετά το 2018

Χουλιαράκης: Θέλουμε πλεονάσματα 1,5 – 2% μετά το 2018

Ρέγκλινγκ: Βήμα-βήμα θα δοθεί η ελάφρυνση χρέους

Comments

Δημοφιλέστερα

To Top