Πολιτική

Σκληρό ροκ μεταξύ Άδωνι – Πολάκη για το διαγωνισμό των ΜΕΘ

DFB6CB1BF36147B184D729C5D7BE4879.jpg

Άδωνις: «Αν έχετε Κρητική λεβεντιά να πάτε μόνο σας δικαστήρια».Πολάκης: «Πάρτε βαθιές αναπνοές από το στόμα».

Αν και κινήθηκαν σε ρυθμούς σκληρού ροκ ως προς την ουσία η σύγκρουση μεταξύ Άδωνι Γεωργιάδη και Παύλου Πολάκη περί του διαβόητου διαγωνισμού του ΚΕΕΛΠΝΟ για τις ΜΕΘ τελικά ήταν κατώτερη των προσδοκιών, αφού οι δυο τους περιορίστηκαν σε εκατέρωθεν κατηγορίες με τον κο Γεωργιάδη να κατηγορεί τον υπουργό ότι παρανόμησε καλώντας τον να πάει μόνος του στη δικαιοσύνη και τον κο Πολάκη να καταγγέλλει παρακρατικούς μηχανισμούς στο ΚΕΕΛΠΝΟ.

Ο αναπληρωτής Υπουργός Υγείας κατέγραψε αλλεπάλληλες φαρμακερές ατάκες και κυρίως άκρως ειρωνικό ύφος προς τον αντιπρόεδρο της ΝΔ, τον οποίο κάλεσε αρκετές φορές να «πάρει βαθιές ανάσες» επειδή είχε κι άλλο… Χρησιμοποίησε, δε, ακόμη κι εκφράσεις από το Θέατρο Σκιών όπως «πίσω κλεφτόπουλα» και ποδοσφαιρικούς όρους όπως το σκορ 1 – 0.

«Κατά πρωτοφανή παράνομο τρόπο, χωρίς να σεβαστείτε καμία διαδικασία διατάξατε τους συνεργάτες σας να παρέμβουν στη διαδικασία. Μοριοδοτήσατε κατά δικό σας τρόπο τους υποψηφίους. Τινάξετε στον αέρα τη διαδικασία με αποτέλεσμα να μην υπάρχουν Μονάδες Εντατικής Θεραπείας, να ψάχνει ο κόσμος κρεβάτι και να μη βρίσκει με ότι αυτό συνεπάγεται και για αστικές σας ευθύνες» σημείωσε αρχικά ο Άδωνις Γεωργιάδης, κατηγορώντας ευθέως τον Παύλο Πολάκη ότι διέπραξε κακούργημα παίρνοντας τους φακέλους των υποψηφίων γιατρών και νοσηλευτών στο γραφείο του.

Ο «γαλάζιος» βουλευτής μάλιστα επικαλέστηκε έγγραφο της νομικής συμβούλου του ΚΕΕΛΠΝΟ, στο οποίο εκφράζει την άποψη ότι η «διαδικασία πάσχει από ακυρότητα η οποία δεν θεραπεύεται από τη συνέχιση της διαδικασίας».

Ο Παύλος Πολάκης έχοντας έρθει στη Βουλή προετοιμασμένος για τη μετωπικ΄βη αυτή σύγκρουση, σήκωσε αμέσως το γάντι και περνώντας στην αντεπίθεση έκανε λόγο για παρακρατικό μηχανισμό ο οποίος επί χρόνια διόριζε όποιους ήθελε και με όποιον τρόπο ήθελε στο ΚΕΕΛΠΝΟ , διαμηνύοντας ότι «η κυβέρνηση ξεδοντιάζει αυτόν τον μηχανισμό».

Επιχειρώντας να αποκρούσει τις κατηγορίες ότι λειτούργησε παράτυπα, επικαλέστηκε διοικητικό εγχειρίδιο σύμφωνα με το οποίο έχει κάθε δικαίωμα να ελέγξει το ΚΕΕΛΠΝΟ είτε με κατασταλτικά είτε με προληπτικά όπως ισχυρίστηκε μέτρα. Παραδέχτηκε πάντως ότι πήρε στο γραφείο του τους φακέλους και προχώρησαν οι συνεργάτες του σε νέα μοριοδότηση, υποστηρίζοντας ότι αυτό συνέβη έπειτα από καταγγελίες ότι η μοριοδότηση δεν γινόταν από την Επιτροπή Αξιολόγησης του ΚΕΕΛΠΝΟ και βάσει των κριτηρίων του ΑΣΕΠ.
«Η νομική σύμβουλος που αναφέρετε υπερασπίζεται το φαύλο καθεστώς, ότι το ΚΕΕΛΠΝΟ εξαιρείται από το ΑΣΕΠ. Αυτό υπερασπίζεστε κι εσείς; Έπρεπε να δω που βάζω την υπογραφή μου. Είδαμε τους φακέλους και στα 220 άτομα υπήρχαν 88 λάθος μοριοδοτήσεις. Άλλη προϋπηρεσία στα χαρτιά άλλη βαθμολογούσαν. Αλλού δεν είχαν μεταπτυχιακά και τα έβαζαν μόνοι τους. Κάναμε επεξεργασία και τα στείλαμε στον τότε πρόεδρο του ΚΕΕΛΠΝΟ για να προβεί στις νόμιμες ενέργειες», σημείωσε ο κος Πολάκης, προσθέτοντας ότι ο τελικός πίνακας επιτυχόντων των υπαλλήλων του Υπουργείου Υγείας συμβαδίζει απόλυτα με εκείνον στον οποίο κατέληξε η αρμόδια επιτροπή αξιολόγησης «μόλις απελευθερώθηκε από τον ζυγό της διοίκησης και του παρακρατικού μηχανισμού», σχολίασε καυστικά.

Το πολιτικό θερμόμετρο ανέβηκε στα ύψη κατά τις δευτερολογίες των δύο ανθρών όταν ο αντιπρόεδρος της ΝΔ επικαλούμενος την Επιτροπή Αξιολόγησης του ΚΕΕΛΠΝΟ καταλόγισε στον κο Πολάκη ότι αφαίρεσε έγγραφα από τους φακέλους των υποψηφίων και ότι η λήψη των φακέλων τους από τον ίδιο αποτελεί πράξη κακουργηματικού χαρακτήρα. «Αν έχετε λεβεντιά κρητική να ζητήσετε μόνος σας να γίνει ανακριτική επιτροπή και να πάτε στα δικαστήρια κι όχι να τα λέτε εδώ μέσα και να σας καλύπτουν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ», υπογράμμισε ο Άδωνις Γεωριάδης ανεβάζοντας περισσότερο τους τόνους.

«Αυτό το παρακρατικό Δ.Σ του ΚΕΕΛΠΝΟ από ποιον είχε διοριστεί; Από τον Κουρουμπλή. Τι μας λέτε; Ότι ο Κουρουμπλής είχε συνεργήσει σε παρακρατικό μηχανισμό και για να τον επιβραβεύσει ο Πρωθυπουργός τον αναβάθμισε σε Υπουργό Εσωτερικών; Αυτό λέτε; ΄Οτι ο συνάδελφός σας είναι απατεώνας ; Δεν ντρέπεστε καθόλου;», πρόσθεσε ο κος Γεωργιάδης, καλώντας τον αναπληρωτή υπουργό να ζητήσει συγγνώμη από τους πολίτες για όσους πέθαναν ή υπέστησαν σοβαρή βλάβη στην υγεία τους εξαιτίας όπως τον κατηγόρησε της δικής του παρέμβασης. «Αισθάνεστε καθόλου τύψεις το βράδυ πριν να κοιμηθείτε; Να μην έχετε το ύφος αυτό ιδιαίτερα όταν έχετε παρανομήσει. Είστε υπουργός. Είναι ατυχές για τη δημοκρατίας μας αλλά είστε. Είστε νομικά έκθετος, παράνομος, να μην έχετε ύφος και να ζητήσετε συγγνώμη», κατέληξε ο βουλευτής της ΝΔ κλιμακώνοντας την επίθεσή του.

Με το ίδιο ύφος και με ανάλογη ένταση στη φωνή ο Παύλος Πολάκης εντεπιτέθηκε εκ νέου κατηγορώντας τον κο Γεωργιάδη ότι «επικαλείται το παρακράτος του ΚΕΕΛΠΝΟ» και εξαπολύοντας μύδρους εναντίον της Νομικής Συμβούλου του Οργανισμού, αφήνοντας σαφέστατους υπαινιγμούς εναντίον της για «κακοδιαχείριση» και φωτογραφίζοντας τη σχέση της με τον πρώην υφυπουργός της ΝΔ, Θανάση Σκορδά.

«Η απώλεια ψυχραιμίας σας οδηγεί σε κραυγές, χαρακτηρισμούς και αισχρά ψέματα. Η νομική υπηρεσία του ΚΕΕΛΠΝΟ, δηλαδή, η κυρία Αθηνά Οικονόμου Σκορδά της γνωστής οικογενείας, που είχε και Υπουργό της ΝΔ και επί 4 χρόνια σύμβουλος του κ. Σούρλα έπαιρνε στο ΚΕΕΛΠΝΟ αμοιβές πολλαπλάσιες από Γενικό Γραμματέα Υπουργείου. Είναι η κυρία που για το κτήριο του ΚΕΕΛΠΝΟ στο Μαρούσι δεν απευθύνθηκε σε σώμα ορκωτών λογιστών αλλά σε μεσιτικά γραφεία με αποτέλεσμα να πληρωθεί 18 εκατομμύρια ευρώ ένα κτήριο αντικειμενικής αξίας 3.242.000 ευρώ. Αυτήν επικαλείστε», τόνισε φανερά εκνευρισμένος ο Παύλος Πολάκης.

Νωρίτερα στο επίκεντρο των «ορκισμένων εχθρών» βρέθηκαν οι αποδοκιμασίες εναντίον του αναπληρωτή Υπουργού Υγείας στην Ιεράπετρα, με τον κο Γεωργιάδη να καταδικάζει απερίφραστα τους προπηλακισμούς εναντίον του αλλά και να τον «καρφώνει» σημειώνοντας: «Αυτή είναι η διαφορά μας. Εσείς γελούσατε χαιρέκακα όταν συνέβαιναν αυτά εναντίον μας».

Με το δικό του καυστικό τρόπο απάντησε ο κος Πολάκης συνδέοντας την απάντησή του με τη χθεσινή συγκέντρωση του κινήματος «Παραιτηθείτε».

«Ευχαριστώ για τη συμπαράσταση. Να σας εκφράσω κι εγώ τη βαθιά μου συμπαράσταση για την αποτυχία της συγκέντρωσης “Παραιτηθείτε” της οποίας ηγηθήκατε και λέγατε ότι έχει χιλιάδες κόσμου, αλλά είχαν πάει κάτω από τα δεντρά και δεν τους έβλεπαν οι κάμερες. Ένα – μηδέν. Αυτό», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κος Πολάκης.

Comments

Δημοφιλέστερα

To Top