Πολιτική

Σκουρλέτης: Να δούμε τώρα ποιοι θα εκτεθούν με τις offshore

skourletis-735x459.jpg

«Οι πολίτες “κλείνουν το διακόπτη” απέναντι στον βρόμικο επικοινωνιακό πόλεμο των ΜΜΕ, με αφορμή αυτή τη φορά τη ρύθμιση για τις offshore που μένει να δούμε ποιους θα εκθέσει», τόνισε ο υπουργός Ενέργειας Πάνος Σκουρλέτης . Μιλώντας Στο Κόκκινο ο κ.Σκουρλέτης αναφέρθηκε στα συνεχή δημοσιεύματα κατά της κυβέρνησης για το θέμα των offshore και της σχετικής ρύθμισης και ανέφερε:

«Πρόκειται για μία απροκάλυπτη πλέον πρακτική και δράση των ΜΜΕ, που διαστρεβλώνουν την πραγματικότητα με τρόπο που δεν αντιμετώπισε καμία άλλη κυβέρνηση από το 1 974 και μετά, σε έναν βρόμικο επικοινωνιακό πόλεμο χωρίς κανόνες.Είναι ενθαρρυντικό ότι υπάρχουν αντισώματα στον ίδιο τον κόσμο, που κλείνει το διακόπτη, έχει αποκτήσει αισθητήριο, αξιολογεί αυτά που ακούει».

Ενώ στη συνέχεια τόνισε: «Δεν υπήρξε καμία απόπειρα συγκάλυψης ή αλλαγής του πλαισίου, απλώς ενσωματώθηκε στην ελληνική νομοθεσία ένα πλαίσιο που δεν είναι ελληνικό αλλά κοινοτικό.

Πολύ καλά κάνει η κυβέρνηση και αποσαφηνίζει τις προθέσεις της, να δούμε τώρα ποιοι θα εκτεθούν, ποιοι θα τρέξουν να αλλάξουν τις δικές τους συμμετοχές σε διάφορες τέτοιες εταιρείες.

Ο κόσμος δεν αρχίζει και τελειώνει στα σύνορα της ελληνικής επικράτειας, ειδικά όταν δεν υπάρχουν πια οικονομικά σύνορα … προσπαθούμε να περιχαρακώσουμε την εθνική μας επικράτεια, να κάνουμε κάποια πράγματα πιο φανερά για τα πολιτικά πρόσωπα, αν και αντιλαμβανόμαστε πόσο δύσκολο είναι αυτό».

Παράλληλα αναφέρθηκε και στην κίνηση της ΔΕΗ να μειώσει τα τιμολόγια για τους συνεπείς πελάτες, ο κ. Σκουρλέτης σημείωσε ότι ήταν πολιτική πρόθεση του υπουργείου, σε συνεννόηση με τη ΔΕΗ, να διερευνήσει όλες τις δυνατότητες για μείωση τιμολογίων, με δεδομένη και την χαμηλή τρέχουσα τιμή του πετρελαίου και του φυσικού αερίου στις αγορές.

«Με μειώσεις είχαμε συσχετίσει επίσης και την ανταπόκριση του κόσμου στο νέο πρόγραμμα ρύθμισης ληξιπρόθεσμων οφειλών προς τη ΔΕΗ, ώστε να αποκλιμακωθεί το πρόβλημα, όπως είπε.

Αυτό το μέτρο με τις 36 δόσεις χωρίς προκαταβολή βοήθησε στην αποσυμπίεση της αυξητικής τάσης, καθώς 500.000 πελάτες της εταιρείας εντάχθηκαν σε αυτό, εκ των οποίων το 85% ρύθμισε οφειλές προς τη ΔΕΗ για πρώτη φορά. Το ποσοστό αυτό δείχνει και την αδυναμία που είχαν οι πελάτες αυτοί μέχρι σήμερα, να ικανοποιήσουν τις υποχρεώσεις τους.

Η ένταξή τους στη ρύθμιση είναι ευεργετική τόσο για τους ίδιους όσο και για τη ΔΕΗ, υπογράμμισε ο υπουργός Ενέργειας», τόνισε χαρακτηριστικά.

Comments

Δημοφιλέστερα

To Top