Πολιτική

Σκουρλέτης: Το νέο πεδίο πολιτικής διαπάλης με τους θεσμούς θα είναι τα εργασιακά

2503493.jpg

«Το νέο πεδίο πολιτικής διαπάλης με τους θεσμούς θα είναι τα εργασιακά και η κυβέρνηση θα υπερασπιστεί τον κόσμο της εργασίας», τόνισε ο υπουργός Ενέργειας Πάνος Σκουρλέτης.

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Στο Κόκκινο χαρακτήρισε «γραφικότητα» την επιλογή της ΝΔ να ανεβάσει τους τόνους στην τρέχουσα συγκυρία.

«Η σχέση που έχει δημιουργήσει η κυβέρνηση με τους δανειστές, όπως την διαμεσολαβεί η συμφωνία του περασμένου Καλοκαιριού και η τελευταία αξιολόγηση, είναι μία σχέση δυναμική», είπε ο κ. Σκουρλέτης.

«Αν η Ελλάδα πιάσει τους στόχους που θέτει το πρόγραμμα και ταυτόχρονα μπορέσουμε να κινηθούμε στα πεδία εκτός του Συμφώνου, με πρωτοβουλίες που θα αμβλύνουν τις υφεσιακές επιπτώσεις των μέτρων, να ενθαρρύνουμε τις επενδύσεις όπως τις αντιλαμβανόμαστε εμείς, με τα δικά μας κριτήρια, τότε ναι, μπορούμε να πούμε ότι έχουμε πετύχει τους στόχους μας», πρόσθεσε ο υπουργός.

Και συμπλήρωσε: «Έτσι, θα μπορέσουμε να αυξάνουμε το βαθμό ελευθερίας που έχουμε ως κυβέρνηση, που σήμερα -κακά τα ψέματα- είναι περιορισμένη».

Ο κ. Σκουρλέτης επανέλαβε «ότι οι θέσεις που προωθούν οι δανειστές δεν είναι ουδέτερες, αλλά έχουν στόχευση στην ικανοποίηση των συμφερόντων συγκεκριμένων πολιτικών και κοινωνικών ομάδων, πρόκειται για μία πολιτική διαπάλη.

Το αμέσως επόμενο διάστημα, στο επίκεντρο αυτής της διαπάλης θα βρεθούν τα εργασιακά και εμείς αγωνιζόμαστε για την υπεράσπιση των συμφερόντων του κόσμου της εργασίας, κάτι που αναμένεται να δημιουργήσει επιπλέον ένταση μεταξύ της κυβέρνησης και των θεσμών».

Για τα εργασιακά και τις διαφωνίες με την Νέα Δημοκρατία στο θέμα αυτό, ανέφερε: «Η στάση της ΝΔ είναι δεδομένη, είναι ο πιο αυθεντικός εκφραστής των σκληρών νεοφιλελεύθερων πολιτικών. Η αντίληψη που έχει και διατυπώνεται και στο πρόγραμμά της, αντιμετωπίζει τον εργαζόμενο ως αναλώσιμο, τα εργασιακά δικαιώματα επιδιώκει να συρρικνωθούν ή και να απουσιάζουν εντελώς, ενώ ο ρόλος που επιφυλάσσει στο Δημόσιο είναι διακοσμητικός και δεν αντιλαμβάνεται ούτε το περιβάλλον ως δημόσιο αγαθό, ως δημόσιο χώρο, ως ξεχωριστή οντότητα που χρειάζεται προστασία.

Είναι εκ των πραγμάτων στο άλλο στρατόπεδο και η αντιπαράθεση δεν γίνεται στη βάση κάποιας πολιτικής διαφοροποίησης, αλλά με πολιτική υπονόμευση για λόγους σκοπιμότητας.

Είναι παράλογοι οι τόνοι που κρατάει η αξιωματική αντιπολίτευση, δεδομένης της συγκυρίας και μάλιστα αντί να τους κατεβάζει τους ανεβάζει. Όλο αυτό δημιουργεί μία γραφικότητα».

Comments

Δημοφιλέστερα

To Top