Ελλάδα

Σοβαρό ατύχημα για εργαζόμενο στην Ιατρίκη: Έπαθε εγκαύματα από τη φορμόλη

ImageHandler.ashx?m=AnchoredFit&f=Ly8xMC

Μερικούς μήνες μόνο μετά το ατύχημα στα ΕΛΠΕ τον περασμένο Δεκέμβριο που κόστισε τη ζωή σε τέσσερις ανθρώπους, για το οποίο ακόμα δεν έχουν αποδοθεί ευθύνες, εργαζόμενος στην Ιατρική Σχολή, παρά λίγο να χάσει τη ζωή του εξ αιτίας των απαράδεκτων συνθηκών εργασίας και των ελλείψεων σε μέτρα ασφαλείας στο ταριχευτήριο της σχολής όπου και εργαζόταν.

Όπως καταγγέλλει η ΑΔΕΔΥ ο άτυχος άνδρας, ο οποίος ήταν συμβασιούχος, νοσηλεύθηκε στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο «Γεννηματάς», με εγκαύματα στο πρόσωπο και στο σώμα από τις επικίνδυνες ουσίες (φαινόλη και φορμόλη) που χρησιμοποιούνταν με ακατάλληλα εργαλεία, χωρίς να έχουν αποκλειστεί και σοβαρές μακροπρόθεσμες επιπτώσεις στην υγεία του από τα εγκαύματα που του προκάλεσαν οι τοξικές ουσίες.

Όπως καταγγέλλεται στο χώρο του ταριχευτηρίου δεν υπήρχαν επαρκή μέτρα προστασίας, το προσωπικό ήταν λιγότερο απ’ όσο έπρεπε, η συντήρηση και η καθαριότητα του χώρου δεν είχαν γίνει με τις πρέπουσες διαδικασίες εξαιτίας των περικοπών στα κονδύλια. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα άλλες δεξαμενές ταρίχευσης να είναι εκτός λειτουργίας και άλλες να υπολειτουργούν με τον όγκο εργασίας (πτώματα προς ταρίχευση) για τον άτυχο εργαζόμενο να αυξάνεται.

Εκτός αυτού, σύμφωνα με την ΑΔΕΔΥ η Διοίκηση του ΕΚΠΑ κάλυπτε την έλλειψη προσωπικού με απλήρωτο και μη εκπαιδευμένο «εθελοντή» και με τη χρήση ακατάλληλων εργαλείων.

Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε όλη την έκτακτη επικαιρότητα πρώτοι!

Aποστολή

Ακολουθήστε μας στα

Comments

Δημοφιλέστερα


To Top