Οικονομία

Σόιμπλε: Μετά τις εκλογές του 2017 θα ανακουφίσουμε τα μεσαία εισοδήματα της Γερμανίας

ImageHandler.ashx?m=AnchoredFit&f=Ly8xMC

Ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε θέλει να μειώσει τη φορολογία των Γερμανών κυρίως αυτών με μεσαία εισοδήματα μετά τις εκλογές του 2017.

Ο πολιτικός από το κόμμα CDU είπε στο κανάλι “Funke Mediengruppe”, ότι το περιθώριο για φορολογική ελάφρυνση ήταν πράγματι περιορισμένο, αλλά είναι εφικτή, μεταξύ άλλων με την αύξηση του εισοδηματικού ορίου πάνω από το οποίο θα εφαρμόζεται ο ανώτατος συντελεστής 42%. Δεν μπορεί να ισχύει για πάντα ότι ένας άγαμος πρέπει να πληρώνει τον ανώτατο συντελεστή από ετήσιο εισόδημα 53.000 ευρώ, είπε ο Σόιμπλε, προσθέτοντας: «Το όριο αυτό πρέπει να αυξηθεί σημαντικά.

«Πρέπει να ανακουφιστούν αυτοί που αξίζουν» Στο τι όγκο θα πρέπει να έχει η φορολογική ελάφρυνση, ο Σόιμπλε ήταν ανοιχτός, αλλά έδωσε μια υπόδειξη: στόχος του είναι να μην αυξηθεί ο φορολογικός συντελεστής. Ο συντελεστής υπολογίζεται φέτος στο 22,04% και αναμένεται να αυξηθεί από το 2020 στο 22,66%. Μια μείωση κατά ένα δέκατο της ποσοστιαίας μονάδας θα κοστίσει στον κρατικό περίπου τρία δισ. ευρώ.

«Δεν θα πω έναν συγκεκριμένο αριθμό σε αυτή τη φάση», δήλωσε ο Σόιμπλε: «Σας λέω ότι το CDU και το CSU έχουν αναλάβει να φέρουν σε πέρας αυτό το σχέδιο στην περίοδο μετά τις εκλογές». «Πρέπει να ανακουφίσουμε τους πραγματικούς μοχθούντες», δήλωσε ο τσάρος της γερμανικής οικονομίας και συμπλήρωσε: «Τώρα, επιτέλους, μηχανικοί, τεχνίτες, δάσκαλοι και αστυνομικοί από τα μεσαία εισοδήματα έχουν σειρά»

Η επιθυμία για φορολογικές περικοπές, με πρωτοβουλία από το CSU, τον ευχαρίστησε. «Αλλά να θυμόμαστε: Στην αρχή αυτής της νομοθετικής περιόδου, το Ομοσπονδιακό Συμβούλιο αποφάσισε, με την έγκριση της Βαυαρίας, ότι τα φορολογικά έσοδα της χώρας δεν πρέπει να πέσουν κατά ούτε ένα ευρώ», προειδοποίησε. Τα κράτη θα πρέπει να συμφωνήσουν στις φορολογικές περικοπές στο Bundesrat.

Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε όλη την έκτακτη επικαιρότητα πρώτοι!

Aποστολή

Ακολουθήστε μας στα

Comments

Δημοφιλέστερα


To Top