Διεθνή

Σουδάν: Οι αντάρτες ζητούν τη διεξαγωγή συνομιλιών με την κυβέρνηση

A05386A0F456CDE6EBC973296855DD6C.jpg

Ο πρόεδρος αλ-Μπασίρ είχε ανακοινώσει, την Παρασκευή, τετράμηνη κατάπαυση του πυρός στις παραπάνω αναφερόμενες περιοχές, από σήμερα. Οι αντάρτες ζητούν οι συνομιλίες να διεξαχθούν υπό την αιγίδα της Αφρικανικής Ένωσης.

Ο Ανταρτικός Απελευθεροτικός Στρατός του Σουδάν (SPLM) ζήτησε το Σάββατο τη διεξαγωγή συνομιλιών με την κυβέρνηση του Σουδάν για την κατάπαυση του πυρός που ανακοινώθηκε την Παρασκευή από τον πρόεδρο Ομάρ αλ-Μπασίρ, για τις περιοχές του Μπλέ Νείλου και του Νότιο Κορντοφάν.

Ο πρόεδρος αλ-Μπασίρ είχε ανακοινώσει την τετράμηνη κατάπαυση του πυρός στις παραπάνω αναφερόμενες περιοχές, από σήμερα. Οι αντάρτες ζητούν οι συνομιλίες να διεξαχθούν υπό την αιγίδα της Αφρικανικής Ένωσης.

«Καλούμε το σύστημα στο Χαρτούμ να στείλει άμεσα τους εκπροσώπους του στην Αντίς Αμπέμπα, στο πλαίσιο υλοποίησης αφρικανικής διαμεσολάβησης για την επανεργοποίηση της κατάπαυσης του πυρός και τον καθορισμό των μηχανισμών που θα επιβλέψουν τον τερματισμό των εχθροπραξιών, στο πλαίσιο μιας συγκεκριμένης ειρηνευτικής διαδικασίας», ανέφερε η ανακοίνωση των ανταρτών.

Comments

Δημοφιλέστερα

To Top