Ελλάδα

Σπείρα από τη Λαμία διέρρηξε 32 σπίτια στην Ηλεία!

ImageHandler.ashx?m=AnchoredFit&f=Ly8xMC

Τέλος στη δράση μιας σπείρας τσιγγάνων διαρρηκτών που εξορμούσαν από τη Λαμία στον Πύργο και τα γύρω χωριά, έβαλαν οι αστυνομικοί της Ασφαλείας που συνέλαβαν έναν άνδρα και μια γυναίκα οι οποίοι καθοδηγούσαν τους τρεις φυσικούς αυτουργούς ώστε να διαρρήξουν 32 σπίτια το τελευταίο εξάμηνο!

Για τον 39χρονο άνδρα και την 21χρονη γυναίκα, ο ανακριτής Ηλείας είχε εκδώσει εντάλματα σύλληψης για διακεκριμένες κλοπές, καθώς διαπιστώθηκε ότι αυτοί ενημέρωναν τους υπόλοιπους για τα σπίτια των οποίων οι ένοικοι απουσίαζαν. Η ίδια κατηγορία βαρύνει ακόμη τρεις άνδρες, τα πλήρη στοιχεία των οποίων έχουν ταυτοποιηθεί και εκδόθηκαν εντάλματα σύλληψης σε βάρος τους.

Τα μέλη της σπείρας λειτουργούσαν… καταδρομικά, μόλις οι δυο συνεργοί τους τούς υποδείκνυαν τα σπίτια που είχαν βάλει στοχοποιήσει. Πήγαιναν με αυτοκίνητο από τη Λαμία, παραβίαζαν τις πόρτες και τα παράθυρα με διαρρηκτικά εργαλεία και άρπαζαν χρήματα, χρυσά κοσμήματα και ηλεκτρονικές συσκευές. Στη συνέχεια, επέστρεφαν στη Φθιώτιδα όπου παρέμεναν για να μην εντοπιστούν.

Από την προανάκριση διαπιστώθηκε ότι η σπείρα είχε διαρρήξει από τις 4 Νοεμβρίου 2015 ως το Μ. Σάββατο φέτος, 32 σπίτια στις περιοχές Αγίου Γεωργίου, Ξυλοκέρας, Πράσινου, Κατακόλου, Αγίου Ιωάννη, Παλαιοβαρβάσαινας, Κατσικάρι, Αγίου Κωνσταντίνου και άλλες περιοχές του Πύργου. Η λεία τους υπολογίζεται ότι ξεπερνά τα 94.000 ευρώ και 3.090 δολάρια Καναδά και Η.Π.Α.. Οι δύο συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον ανακριτή για να απολογηθούν, ενώ οι έρευνες για τον εντοπισμό των τριών συνεργών τους που διαφεύγουν βρίσκονται σε εξέλιξη.

Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε όλη την έκτακτη επικαιρότητα πρώτοι!

Aποστολή

Ακολουθήστε μας στα

Comments

Δημοφιλέστερα


To Top