Πολιτική

Στ. Θεοδωράκης: Η χώρα δεν χρειάζεται εκλογές, χρειάζεται μεγάλες αλλαγές

550_334_443142.jpg

Ο Σταύρος Θεοδωράκης μιλάει στο Αθηναϊκό Πρακτορείο για όλα τα κρίσιμα ζητήματα που απασχολούν τη χώρα αλλά και για τις διεργασίες που βρίσκονται σε εξέλιξη για τη συγκρότηση ενός τρίτου πολιτικού πόλου.

Ο επικεφαλής του Ποταμιού επικρίνει την κυβέρνηση ότι καθυστερεί σημαντικά στις αλλαγές που απαιτούνται για να βγει η χώρα από τα Μνημόνια με αποτέλεσμα να υποχρεώνεται σε υπερφορολόγηση που επιβαρύνει την κοινωνία.

Επίσης, τονίζει ότι δεν χρειάζονται εκλογές εάν δεν κλείσει ο κύκλος των αξιολογήσεων και η χρηματοδότηση της χώρας. «Χρειάζονται μεγάλες αλλαγές. Ένα new deal», υποστηρίζει ο κ. Θεοδωράκης, δηλώνοντας ανοικτός στη συζήτηση για την αλλαγή του εκλογικού νόμου.

Ο Σταύρος Θεοδωράκης αναφέρει ότι βουλευτές και στελέχη του Ποταμιού είναι ελεύθερα να πάνε στη συγκέντρωση «Παραιτηθείτε», στο Σύνταγμα, κι αποκρούει την όξυνση που επιχειρείται για τη συγκέντρωση.

Καθιστά σαφές ότι δεν πρόκειται το Ποτάμι να συνεργαστεί με τον ΣΥΡΙΖΑ ή τη ΝΔ και στέλνει μήνυμα στο ΠΑΣΟΚ και τις άλλες δυνάμεις του κεντρώου χώρου ότι το Ποτάμι επιθυμεί να συνεργαστούν για μια μεγάλη εκσυγχρονιστική και μεταρρυθμιστική παράταξη.

Ακόμη ο Σταύρος Θεοδωράκης αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο να διεκδικήσει την ηγεσία της νέας παράταξης.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Comments

Δημοφιλέστερα

To Top