Ελλάδα

Στα Βασιλικά έφτασαν οι πρώτοι πρόσφυγες από το Πολύκαστρο

E784B0F753317D9D541F7412050B1E3A.jpg

Η νέα δομή στα Βασιλικά βρίσκεται πάνω στην επαρχιακή οδό Θεσσαλονίκης – Βασιλικών και μπορεί να φιλοξενήσει μέχρι 1800 πρόσφυγες.

Στη δομή των Βασιλικών βρίσκονται από το μεσημέρι οι 423 πρόσφυγες που αναχώρησαν με λεωφορεία από το Πολύκαστρο, ενώ αργά το απόγευμα αναμένονται να έρθουν άλλοι 147, οικογενειάρχες με παιδιά ως επί το πλείστον.

Οπλίτες της ελληνικής αεροπορίας από το πρωί διαμόρφωναν τον χώρο, έστηναν σκηνές, κουζίνες, ιατρεία και τουαλέτες. Η νέα δομή στα Βασιλικά βρίσκεται πάνω στην επαρχιακή οδό Θεσσαλονίκης – Βασιλικών και μπορεί να φιλοξενήσει μέχρι 1800 πρόσφυγες.

Αξιοσημείωτο είναι ότι κάποιες οικογένειες με τα παιδιά τους αποφάσισαν να εγκαταλείψουν την δομή των Βασιλικών αμέσως μετά την άφιξή τους με προορισμό άλλες δομές. Η παρουσία των προσφύγων στην περιοχή προκάλεσε μικρή αναστάτωση στους κατοίκους που εδώ και μέρες αντιδρούν στην κατασκευή της.

Ορισμένοι μάλιστα παραβρέθηκαν κατά την επιβίβασή τους από τα λεωφορεία, χωρίς όμως να δημιουργηθεί το παραμικρό επεισόδιο. Στον χώρο της φιλοξενίας υπάρχει ισχυρή αστυνομική δύναμη.

Comments

Δημοφιλέστερα

To Top