Ελλάδα

Στα «χέρια» της ΕΛ.ΑΣ. για κατοχή 153 κιλών λαθραίου καπνού

550_334_290374.jpg

Περισσότερα από 153 κιλά λαθραίου καπνού βρήκαν οι αστυνομικοί σε δύο διαφορετικές περιπτώσεις στο Περιθώρι και στο Αγρίνιο Αιτωλοακαρνανίας και προχώρησαν στην σύλληψη τριών ατόμων, ηλικίας 35, 45 και 30 χρόνων αντίστοιχα.

Ειδικότερα, στην πρώτη περίπτωση, αστυνομικοί του τμήματος Ασφαλείας και του τμήματος Τροχαίας Μεσολογγίου, σταμάτησαν για έλεγχο, στο 22ο χιλιόμετρο της εθνικής Οδού Αντιρρίου – Ιωαννίνων, στο Περιθώρι, το αυτοκίνητο που οδηγούσε ένας 35χρονος.

Έπειτα από έρευνα στο εσωτερικού του αυτοκινήτου, οι αστυνομικοί βρήκαν πέντε συσκευασίες που περιείχαν περίπου 122 κιλά λαθραίου καπνού.

Εξετάζοντας οι αστυνομικοί τα στοιχεία για την υπόθεση της μεταφοράς του λαθραίου καπνού, προέκυψε. σύμφωνα με την Αστυνομία, ότι ο 35χρονος είχε παραλάβει την ποσότητα του καπνού από έναν 48χρονο, στο Στράτο Αιτωλοακαρνανίας.

Σε έρευνα που ακολούθησε, παρουσία δικαστικού λειτουργού, σε σπίτι και αποθήκη του 48χρονου σε περιοχή του Αγρινίου, οι αστυνομικοί βρήκαν περίπου δύο κιλά λαθραίου καπνού, που κατείχε η 45χρονη σύζυγός του.

Ο 35χρονος και η 45χρονη οδηγήθηκαν στους εισαγγελείς Πλημμελειοδικών Μεσολογγίου και Αγρινίου αντίστοιχα, ενώ αναζητείται ο 48χρονος.

Οι ποσότητες του λαθραίου καπνού εστάλησαν στο τελωνείο Μεσολογγίου, το οποίο εκτίμησε ότι οι διαφυγόντες δασμοί για το Ελληνικό Δημόσιο, ανέρχονται στο χρηματικό ποσόν των 24.542 ευρώ.

Στην δεύτερη περίπτωση, αστυνομικοί της Ασφάλειας Αγρινίου έχοντας στοιχεία για υπόθεση διακίνησης λαθραίου καπνού, έκαναν έλεγχο σε συνεργείο που διατηρεί ένας 30χρονος στην πόλη του Αγρινίου.

Εκεί, σύμφωνα με την Αστυνομία, βρέθηκε ένα μηχάνημα κοπής καπνού, όπου στο εσωτερικό του υπήρχαν δύο συσκευασίες με 29 κιλά λαθραίου καπνού.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αγρινίου.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Comments

Δημοφιλέστερα

To Top