Ελλάδα

Στα δικαστήρια δύο δήμοι στα Χανιά για την παραλία Ελαφονησίου

elafonisi.medium.jpg

Ακόμη ένα επεισόδιο στη διαμάχη μεταξύ των δήμων Κισάμου και Κανδάνου-Σελίνου για το θέμα της διαχείρισης μέρους της παραλίας του Ελαφονησίου εκτυλίχθηκε σήμερα στις αίθουσες του Ειρηνοδικείου Χανίων.

Η υπόθεση έφτασε στα δικαστήρια, καθώς χθες ο δήμος Κανδάνου-Σελίνου κατέθεσε αίτηση για προσωρινά ασφαλιστικά μέτρα, κατηγορώντας τον δήμο Κισάμου ότι έχει αναπτύξει ομπρελοκαθίσματα σε σημείο της παραλίας που ανήκει στα δικά του διοικητικά όρια.

Για περισσότερο από πέντε ώρες, οι δήμαρχοι Κανδάνου-Σελίνου, Αντώνης Περράκης και Κισάμου, Θόδωρος Σταθάκης, μαζί με τους νομικούς συμβούλους και τους μηχανικούς των δήμων, παρέμειναν στο γραφείο της ειρηνοδίκη, παραθέτοντας η κάθε πλευρά τα δικά της επιχειρήματα. Η ειρηνοδίκης ζήτησε να προτείνουν συμβιβαστική λύση, κάτι που τελικά δεν επετεύχθη. Έτσι, η δικαστική λειτουργός τούς ανακοίνωσε ότι αύριο, Τετάρτη 29 Ιουνίου, θα εκδώσει την απόφασή της για τα προσωρινά ασφαλιστικά μέτρα, αφήνοντας περιθώριο στις δύο πλευρές να επανεξετάσουν τη στάση τους.

Για το ίδιο θέμα, οι δύο δήμοι είχαν βρεθεί και πέρυσι ενώπιον της δικαιοσύνης, αλλά υπό την απειλή της έξωσης και των δύο από την παραλία του Ελαφονησίου είχε βρεθεί συμβιβαστική λύση.

Comments

Δημοφιλέστερα

To Top