Ελλάδα

Στα ίχνη κυκλώματος διακίνησης μεταναστών στα Ιωάννινα

elas-656x410.jpg

Η σύλληψη ενός 38χρονου Ιρακινού αποκάλυψε τη δράση κυκλώματος που οργάνωνε και συντόνιζε την παροχή προσωρινού καταλύματος στην πόλη των Ιωαννίνων και τη διευκόλυνση της εξόδου μεταναστών από τη χώρα, με πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα, έναντι χρηματικής αμοιβής.

Ο Ιρακινός, συνελήφθη χθες το βράδυ στα Ιωάννινα, ύστερα από έρευνα αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, ενώ αναζητούνται για την ίδια υπόθεση, ένας 28χρονος από την Ερυθραία, καθώς και άγνωστος, μέχρι στιγμής, αριθμός συνεργών τους.

Όπως προέκυψε από την έρευνα, τα μέλη του κυκλώματος πριν 3 ημέρες μετέφεραν στα Ιωάννινα, από περιοχή της Θεσσαλονίκης, οκτώ Ιρακινούς και εξασφάλισαν σε αυτούς, ως χώρο διαμονής, το σπίτι του 38χρονου συλληφθέντα.

Στη συνέχεια θα οργάνωναν τη μεταφορά τους στο εξωτερικό, έναντι χρηματικής αμοιβής 2.000 ευρώ. Σε βάρος του συλληφθέντα, σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία για τα κατά περίπτωση αδικήματα της εγκληματικής οργάνωσης, παροχής καταλύματος και διευκόλυνσης εξόδου από τη χώρα, σε πολίτες τρίτων χωρών.

Ο 38χρονος, οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων ενώ η προανάκριση βρίσκεται σε εξέλιξη, από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων, για την πλήρη διερεύνηση της δράσης του κυκλώματος.

Comments

Δημοφιλέστερα

To Top