Πολιτική

Στάση εργασίας των ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας κατά τη διάρκεια του Ιταλία-Σουηδία

1287846.medium.jpg

Σοβαρά προβλήματα στην εκτέλεση των αεροπορικών δρομολογίων παρατηρήθηκαν νωρίς σήμερα το απόγευμα στην Ιταλία και εκατοντάδες πτήσεις ακυρώθηκαν ή παρουσίασαν σημαντική καθυστέρηση, λόγω μιας στάσης εργασίας που κήρυξαν οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας… κατά τη διάρκεια του αγώνα μεταξύ των εθνικών ομάδων της Ιταλίας και της Σουηδίας στο Euro 2016.

Το υπουργείο Υποδομών προσπάθησε να ακυρώσει τη στάση, που αφορούσε συνταξιοδοτικά αιτήματα, όμως το διοικητικό δικαστήριο την Πέμπτη την έκρινε νόμιμη.

Στις 14.00 (ώρα Ελλάδας), δύο ώρες πριν ξεκινήσει το ματς, πολλοί ελεγκτές σταμάτησαν τη δουλειά και ξανάρχισαν στις 18.00, δηλαδή με το σφύριγμα της λήξης.

Το βράδυ της Δευτέρας, παρόμοια προβλήματα παρουσιάστηκαν στα δρομολόγια των λεωφορείων και του μετρό της Ρώμης κατά τη διάρκεια του αγώνα της εθνικής Ιταλίας με το Βέλγιο.

Πάντως, όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, δεν «νεκρώνουν» όλες οι υπηρεσίες για χάρη του Τζίτζι Μπουφόν και των συμπαικτών του: σύμφωνα με το πρακτορείο AGI, ένας καταζητούμενος που είχε ήδη καταδικαστεί σε κάθειρξη 9 ετών για συμμετοχή σε μαφιόζικη οργάνωση συνελήφθη σήμερα από αστυνομικούς ενώ παρακολουθούσε τον αγώνα παρέα με έναν φίλο του.

Comments

Δημοφιλέστερα


To Top