Οικονομία

Σταθάκης: Με τον αναπτυξιακό νόμο στηρίζουμε τις ΜμΕ και την πρωτογενή παραγωγή

550_334_515053.jpg

Επιλέξαμε να μη δώσουμε πολλά σε λίγες κατηγορίες επενδύσεων, όπως συνέβαινε κατά το παρελθόν, αλλά στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, την πρωτογενή παραγωγή και την καινοτομία, δήλωσε ο υπουργός Οικονομίας, Γιώργος Σταθάκης, μιλώντας στη Βουλή για τον αναπτυξιακό νόμο. Οι πόροι έχουν εγκριθεί προκαταβολικά, σε αντίθεση με ότι συνέβαινε με τους προηγούμενους αναπτυξιακούς νόμους, όπου το κράτος έδινε υποσχέσεις που δε μπορούσε να εκπληρώσει, πρόσθεσε.

Ο υπουργός αναφέρθηκε στην επαναλαμβανόμενη επιχειρηματολογία ότι «όπου κυβερνά η Αριστερά η ανάπτυξη αναστέλλεται και όπου κυβερνά η Δεξιά η ανάπτυξη επιταχύνεται», υποστηρίζοντας ότι η επιχειρηματολογία αυτή δεν στηρίζεται σε κανένα δεδομένο.

Σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομίας, «η Δεξιά προβάλλει ένα συγκεκριμένο πλαίσιο, το οποίο περιλαμβάνει τη μείωση της φορολογίας που οδηγεί σε μείωση του κοινωνικού κράτους, στη μείωση των ασφαλιστικών εισφορών που σημαίνει μείωση των συντάξεων, και τη μείωση του κράτους που σημαίνει περισσότερες αγορές σε τομείς όπως η υγεία η παιδεία και οι κατασκευές».

«Οι διαφορές μας», συνέχισε ο κ. Σταθάκης, «είναι δεδομένες και αυτονόητες και εξαιτίας αυτού είναι διαφορετικός και ο τρόπος που αντιμετωπίζουμε την κρίση και διαμορφώνουμε την πολιτική μας. Εμείς επιλέξαμε την ισορροπημένη αύξηση εισφορών-φορολογικών εσόδων, περικόψαμε δαπάνες με δίκαιο τρόπο, και το πλαίσιο της δημοσιονομικής προσαρμογής ήταν το ηπιότερο δυνατό στις παρούσες συνθήκες. Αυτή η οικονομική πολιτική και το DNA της Αριστεράς, σταθεροποιούν την οικονομία και δημιουργούν καλύτερες συνθήκες για την έξοδο από την κρίση», είπε.

Πηγή: enikonomia

Comments

Δημοφιλέστερα


To Top