Ελλάδα

Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Τα «διάτρητα σύνορα» και οι ταυτότητες οι κίνδυνοι για την Ελλάδα

ImageHandler.ashx?m=AnchoredFit&f=Ly8xMC

Στη δημοσιότητα δόθηκε την Πέμπτη η έκθεση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ για την τρομοκρατία και σε αυτή υπάρχει αναφορά και στην χώρα μας με τις ΗΠΑ να υπογραμμίζουν ότι τα ανοχύρωτα σύνορα και οι αδυναμίες του ελληνικού συστήματος έκδοσης ταυτοτήτων αποτελούν δύο από τους βασικούς κινδύνους για την Ελλάδα.

Στο απόσπασμα της έκθεσης του Στέιτ Ντιπάρτμεντ που αναφέρεται στην Ελλάδα, το αμερικανικό υπουργείο Εξωτερικών υπογραμμίζει ότι η πάταξη της τρομοκρατίας και του Ισλαμικού Κράτους αποτελούν προτεραιότητα της ελληνικής κυβέρνησης και τονίζεται πως η συνεργασία Ελλάδας και ΗΠΑ στη μάχη κατά της τρομοκρατίας παραμένει στενή.

Μεταξύ άλλων, όμως, το αμερικανικό ΥΠΕΞ αναφέρεται στο σύστημα έκδοσης ταυτοτήτων στην Ελλάδα το οποίο, όπως σημειώνει, παραμένει αδύναμο, ενώ υπογραμμίζει ότι δεν υπάρχει πρόοδος στη λήψη νέων μέτρων ασφάλειας, όπως για παράδειγμα βιομετρικά δεδομένα «για τα οποία η ελληνική κυβέρνηση έχει δεσμευθεί».

Οι ΗΠΑ τονίζουν ακόμη το πρόβλημα των «ευάλωτων συνόρων» στην Ελλάδα, ενώ επισημαίνεται η δέσμευση της Ελλάδας για συμμετοχή στη διεθνή συνεργασία κατά των ισλαμιστών του Ισλαμικού Κράτους.

Τέλος, στην έκθεση γίνεται αναφορά στον Χριστόδουλο Ξηρό και τον Νίκο Μαζιώτη.

Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε όλη την έκτακτη επικαιρότητα πρώτοι!

Aποστολή

Ακολουθήστε μας στα

Comments

Δημοφιλέστερα

To Top